Gilt Groupe 250 milyon dolara HBC tarafından satın alındı

Gilt Groupe 250 milyon dolara HBC tarafından satın alındı

ABD'nin en ünlü online mağazalarından biri olan ve 2007 yılında kurulan Gilt Groupe, Saks Fifth Avenue markasının da sahibi olan ve dünyanın en eski şirketlerinden birisi olarak kabul gören Hudson's Bay Company (HBC) tarafından 250 milyon dolara satın alındı. 

Tam 9 milyondan fazla üyesi bulunan dev bir e-ticaret sitesi olan Gilt Groupe, 2011 yılında aldığı yatırımla tam 1.1 milyar dolar değerlemeye erişmeyi başarmıştı. Gilt kurulduğu 2007 yılından bu yana tam 286 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. Bazı kaynaklara göre 2015 yılında 600 milyon dolar gelir elde eden Gilt, bir önceki sene olan 2014 yılında 660 milyon dolar gelir elde etmişti. Yani Gilt'in gelirleri bir önceki yıla göre düşüş gösterdi.

2007 yılında, kurucu ortaklar Alexandra Wilkis Wilson ve Webrazzi Summit 2012'ye konuşmacı olarak katılan Alexis Maybank'ın kurduğu site özellikle indirimli satış ve özel alışveriş fikri konusunda e-ticaret alanında yeni bir soluk getirmeyi başarmış, dünya genelinde de pek çok klonu ortaya çıkmıştı.

Hudson's Bay Company tarafından tamamı nakit ödemeyle 250 milyon dolar gibi rekor bir fiyata satılan Gilt, e-ticaret alanında 2016 yılının hem ilk hem de en akılda kalacak kadar büyük satışlarından biri olmayı başardı. Gilt ile ilgili yorum yapan analistler, Gilt için artık yeni üye kazanmak, müşterilerini elde tutmak ve sürekli olarak devam eden her gün yeni fırsatlar koymanın zorlaştığının altı çizdi.

Operasyonlarına aynen devam edecek olan Gilt'in bundan sonraki süreçte Hudson's Bay Company'nin sahibi olduğu ve perakende tarafında güçlü olan Saks Fifth Avenue gibi markalarla birlikte gruba ciddi bir e-ticaret gücü sağlamış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.