Twitter, BTK'nın kestiği 150 bin liralık cezanın ödeme gününü kaçırdı

Twitter, BTK'nın kestiği 150 bin liralık cezanın ödeme gününü kaçırdı

Geride kalan yıl, Twitter başta olmak üzere sosyal ağlara erişim engelleri açısından Türkiye'de oldukça hareketli geçti. Bunda Twitter'da paylaşılan içeriklerin, Türk otoriteleri tarafından istenilen zamanda kaldırılmaması önemli bir etkendi. Twitter'ın ihtarlara istenilen zamanda yanıt ver(e)memiş olması son olarak BTK tarafından 150 bin liralık cezaya çarptırılmasıyla sonuçlandı ve görünüşe göre Twitter bu cezanın ödeme gününü de kaçırdı.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından verilen bilgilere göre Twitter'da 'terörist propagandası' yapıldığı gerekçesiyle BTK tarafından mikrobloga kesilen toplam 150 bin liralık cezanın 30 günlük tebligat süresi doldu. Ancak Twitter hala bu yaptırımın gereğini yerine getirmedi.

Buna karşılık Bakanlık işin peşini bırakmak niyetinde değil. Zira Yıldırım'ın açıklaması tam olarak şöyle:  "Yasalar çerçevesinde iş yapmalarını sağlamak ana gayemiz. Yeni bir yasa getirdik uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter'a 150 bin liralık ceza kesildi ve Amerika'daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu. Bundan sonraki gelişmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, burda ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye'nin yasalarına göre iş yapmak zorundadır".

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.