Microsoft, Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümlerini güncellemeyi bırakıyor

Microsoft, Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümlerini güncellemeyi bırakıyor

Microsoft, Internet Explorer'ın eski sürümlerini saf dışı bırakmakta biraz gecikmiş olabilir ama yeni tarayıcısı Edge'e geçişleri hızlandırmak için önemli bir adım atıyor. Internet Explorer 8, 9, 10 sürümlerinin üçüyle birden ilişiğini kesiyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre 12 Ocak Salı gününden sonra Internet Explorer 8, Internet Explorer 9 ve Internet Explorer 10 sürümleri artık güncellenmelerden nasibini alamayacak. Dolayısıyla hem güvenlik tehditlerine karşı korunmayacak hem de modern tarayıcı çizgisinden uzaklaşmış olacak.

Windows 7 ve Server 2008 R2'yi kapsayan güncellemeyle gelecek uyarı bildirimlerini engellemenin bir yolunu paylaşıyor ama asıl tavsiye edilen elbette Internet Explorer 11'e veya Microsoft Edge'e geçiş yapılması. Web geliştiriciler için de bu geçişin önem taşıdığını söylemeye gerek bile yok.

Statcounter istatistiklerine göre Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümleri toplam yüzde 3,5 civarında pazar payına sahip. Yani Microsoft tüm kullanıcıların taşınmasını tetikleyebilirse tarayıcı savaşlarında elini biraz daha güçlendirebilir.

Internet Explorer markasında sona geliniyor

Bildiğiniz gibi Microsoft Edge pazara çıktığından beri Internet Explorer zaten arka planda itilmişti. Internet Explorer'ın uzun vadede tamamen öleceğine dair yorumlar da bu son adımla birlikte güç kazanmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Microsoft, Windows 10'lu aktif cihaz sayısının 200 milyonu geçtiğini paylaşmıştı. Windows 10 cihazlarında Microsoft Edge üzerinde 44,5 milyar dakikanın üzerinde süre geçirildiği de paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.