BMW Motorrad yeni nesil akıllı kaskını duyurdu

BMW Motorrad yeni nesil akıllı kaskını duyurdu

Alman otomotiv devi BMW bildiğiniz gibi sadece otomobil değil, BMW Motorrad markasıyla motosiklet kategorisinde de oldukça iddialı.

BMW'nin motosiklet birimi Motorrad, CES 2016'da yeni nesil bir akıllı kask tanıttı. Bu kask sayesinde sürücüler gözü önünde belirecek bir ekrandan sürüşe dair bilgileri görebiliyor. Head-up Display (HUD) adı verilen bu özellik sayesinde sürücü motor ve yol durumuyla ilgili verileri kaskı üstünden üstelik gözünü de yoldan ayırmadan izleyebiliyor.

BMW tanıttığı yeni kaskın detayları ve yapabilecekleri henüz tüm detaylarıyla aktarılmış değil. Ancak ilk açıklamalar gösteriyor ki kask göz üstündeki göstergeleriyle motorun hızı, yakıt durumu ve navigasyonuyla ilgili bilgileri aktaracak. Bunun yanı sıra yoldaki tabelaları okuyabilen ve V2V (vehicle-to-vehicle) adlı sistemle entegrasyon sayesinde yol tehlikelerinin araçlar arası paylaşılması özelliğine de sahip olacak.

BMW-helmet-HUD

BMW tarafından konsept model olarak tanıtılan kaskın gerçek bir ürün olarak piyasaya çıkabilmesi için birkaç yıla daha ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar bu tarz ürünlere oldukça meraklı çünkü bu ürünler aynı zamanda güvenliği de sağlıyor. Motorcular yol bilgisi almak için kasklarını çıkarmak ya da elindeki telefona bakmak gibi tehlikeli hareketlerden kaçınmış oluyor. Bildiğiniz gibi bu alanda daha önce Skully adlı girşim boy göstermiş, akıllı kask üstünde çalıştıklarını duyurmuş ve milyonlarca dolar yatırım almayı da başarmıştı. Şimdi ise bu tarz girişimler, BMW gibi büyük markalarla da rekabete girmeye hazırlanacak veya büyük satın alma haberleri duymaya başlamamız da an meselesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.