Tamindir.com'a göre Türkiye'de 2015'te en çok indirilen uygulama ve programlar

Tamindir.com'a göre Türkiye'de 2015'te en çok indirilen uygulama ve programlar

Tamindir.com, geçtiğimiz yıl ilk kez sunduğu yıllık indirme trendleri raporunun 2015 sonuçlarını açıkladı. Türkiye'deki internet kullanıcılarının masaüstü ve mobil platformlar üzerinde en çok hangi program, uygulama ve oyunları indirdiklerini açıklayan Tamindir.com'un verilerine göre kullanıcıları geçtiğimiz yıl toplam 134 milyon indirme gerçekleştirmiş. Bunların önemli bir çoğunluğunu (91 milyon) oyunlar oluşturuyor.

Tamindir.com'a göre 2015'te mobil uygulamaların galibi, iOS, Android ve Windows olmak üzere her üç platformda da en çok indirilen  Whatsapp oldu. Android'de onu Google Play ve Facebook izlerken; iOS'te Bilyoner ve TRT Çocuk Bizim Ninniler uygulamaları takip etti. Geçtiğimiz yıl ilk üçte yer alan selfie uygulamaları bu yıl epey geriden geldi.

PC'de ise Google Chrome Windows işletim sistemli PC'lerde en çok indirilen programdı. Geçtiğimiz yıl çok kez dışlanmasına rağmen Adobe Flash Player ikinci; ve  artık klasikleşen Winrar hala en çok indirilen programlar. PC oyunlarında ise fenomen hale gelen Minecraft açık ara önde. Euro Truck Simulator 2 ikinci ve Grand Theft Auto V en çok indirilen üçüncü PC oyunu.

Trendler raporunu bu yıl bir infografikle açıklayan Tamindir.com üzerinden yapılan indirilmelerle ilgili detayları aşağıda görebilirsiniz:

2015-indirme-trendleri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.