Oculus sanal gerçeklik başlığı Rift'in ön sipariş tarihini ve uyumlu bilgisayarları açıkladı

Oculus sanal gerçeklik başlığı Rift'in ön sipariş tarihini ve uyumlu bilgisayarları açıkladı

Facebook'un 2014 yılında 2 milyar dolar bedelle satın aldığı Oculus, merakla beklenen sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift'in 6 Ocak tarihinde ön siparişe çıkacağını duyurdu. Bunun yanında Rift için gerekli olan bilgisayar donanımları ve dolaylı olarak ürünün fiyatını da açıkladı.

Oculus'un sitesinde Rift'i ön sipariş edecek kullanıcılar için sanal gerçeklik deneyimini sorunsuz yaşayabilmeleri için 3 adet bilgisayar önerisi yapılmış. Dell, Asus ve Alienware'a ait olan bilgisayarların fiyatı 1000 dolardan başlıyor. Oculus'un kurucusu Palmer Luckey'de geçtiğimiz mayıs ayında Rift'i kullanmak isteyen kullanıcılar için toplam maliyetin yaklaşık 1.500 dolar olacağını açıklamıştı. Bu açıklamadan yola çıkarsak, Oculus Rift'in tek başına maliyetinin yaklaşık 500 dolar olduğunu söyleyebiliriz çünkü önerilen bilgisayarların fiyatı yaklaşık 1000 dolar.

6 Ocak tarihinde ön siparişe çıkacak Rift'in kullanıcılara ne zaman teslim edileceği ile ilgili kesin bir bilgi ise henüz paylaşılmamış ancak şirket sanal gerçeklik başlığını 2016 ilk çeyreğinde kullanıcılara ulaştırmayı hedeflediğini daha önce birçok kez açıklamıştı. Ancak Oculus Rift ile kullanılabilecek Oculus Touch'ın piyasaya çıkış tarihi 2016 ilk çeyreğinden 2016 ikinci yarısına ertelenmişti.

Rift'in ön siparişe çıkacağı gün Palmer Luckey'nin Reddit'te canlı soru-cevap seansına katılacağı da açıklanan bir diğer bilgi, Çarşamba günü Luckey'nin şirketi, ürünleri ve sanal gerçeklik konusunda önemli görüşler açıklayacağını düşününebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.