Faraday Future FFZERO1 konsept modelini tanıttı

California merkezli elektrikli otomobil girişimi Future Faraday, Las Vegas'da başlayan CES 2016 fuarında ilk konsept otomobili FFZERO1'in tanıtımını gerçekleştirdi.
Faraday Future FFZERO1 konsept modelini tanıttı

faraday-futureCalifornia merkezli elektrikli otomobil girişimi Future Faraday, Las Vegas'da başlayan CES 2016 fuarında ilk konsept otomobili FFZERO1'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Tamamen elektrikli bir model olan FFZERO1, 1000 beygir gücünde bir spor otomobil olarak tasarlanmış. Her bir teker için güç üreten 4 motora sahip. FFZERO1'in 0'dan 100 kilometre hıza 3 saniyenin altında çıkacağı belirtiliyor. Konsept model kimileri tarafından "modern Batmobile" yorumlarını alırken, aslında bu konseptin amacı Tesla'nın gelecekte çıkaracağı modellere kafa tutabilmek.

FFZERO1 tek kişilik bir otomobil olarak tasarlanmış ve direksiyonuna bir akıllı telefon yerleştirilebiliyor. Konseptin iç tasarımına göz attığımızda, gelecekten gelen bir tasarımın hakim olduğunun da farkına net şekilde varıyoruz. Gerek araç içi göstergeler, gerek sürücünün 45 derecelik açı ile oturduğu koltuk tasarımı gerekse de direksiyon simidi sürücüye bir F1 pilotu hissiyatı yaratacak. Tabii bu hissiyatı yaratmada tek kişilik kabin tasarımının da etkisi oldukça yüksek.

Future Faraday, FFZERO1'i birkaç yıl içerisinde üretim bandına çıkarmayı amaçlıyor. Şirketin verdiği bilgilere göre, Las Vegas'ın kuzeyinde bir fabrika kurulması için 1 milyar dolarlık anlaşmaya şimdiden imza atılmış ve birkaç hafta içinde inşaat için temel atılacak.

Future Faraday'in oldukça nitelikli bir iş gücü de var. Tasarım ekibine liderlik eden kişi Richard Kim aynı zamanda BMW'nin i8 ve i3 konsept modellerini yaratan kişi. Bunun yanı sıra ekipte eskiden Tesla'da, Lotus'da, Lamborgihini'de ya da Ferrari'de çalışmış olan kişilere rastlamak mümkün. Future Faraday'in bugünkü çalışan sayısı ise 500'den fazla olarak açıklanıyor.

FFZERO1'in konsept model videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu ikinci videomuz ise, FFZERO1'in iç kabininden 360 derece bir video.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.