Depolama cihazına yapay zeka desteği ekleyen yerli girişim Monument, ABD'ye açılıyor

Depolama cihazına yapay zeka desteği ekleyen yerli girişim Monument, ABD'ye açılıyor

Yeni nesil bulut tabanlı akıllı depolama cihazıyla 2015'in en ilgi çekici yerli donanım girişimlerinden biri olan Monument, hem donanım hem yazılım tarafında yaptığı yeniliklerle ABD pazarına hazırlanıyor. İlk adımı 6-9 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenen CES fuarına katılarak atan Monument, Ocak ayı sonunda Kickstarter kampanyasına başlamayı planlıyor.

Monument ile henüz tanışmayanlar için, girişimin geliştirdiği akıllı depolama cihazı, bir bilgisayara gerek duymadan; kamera ve cep telefonlarındaki içeriğin saklanmasını, otomatik olarak gruplanmasını, zaman ve lokasyona göre ayrıştırılabilmesini sağlıyor. Cihaz böylelikle kullanıcılarına kişisel bulut alanı oluşturmalarını sağlayarak resim ve video depolamak için ödenen aylık üyelik ve kullanım ücretlerini ortadan kaldırıyor.

Geçtiğimiz yazdan bu yana prototip aşamasında olan Monument, geliştirilmeye devam ediyor. Eylül - Aralık 2015 döneminde Startupbootcamp İstanbul Programı'nda yer alan Monument'in cihazıyla ilgili yapılan yeniliklerin başında baştan sona değişen tasarımı geliyor. Minimalist bir çizgiye kavuşan Monument'in yeni ve modern tasarımında dört farklı renk seçeneği sunuluyor. Apple TV kutusu büyüklüğünde görünen cihaz, evde TV ya da bilgisayar sehpanızda kesinlikle göze batmayacak bir görünümde.

founders

Monument ile ilgili değişen yalnızca görünümü değil. Son rötuşlarını yapan girişim, iddialı bir sloganla cihazı küresel pazara sunmaya hazırlanıyor. Zira Monument artık sadece akıllı bir depolama cihazı değil, ekibe göre "dünyanın ilk" yapay zeka destekli bulut cihazı. Monument eklenen yapay zeka desteği sayesinde fotoğraf ve videolarınızın içeriğini artık tanıyabiliyor. Cihazın otomatik gruplandırma özelliğini bir adım ileri taşıyan destekle, Monument içinde yaptığınız aramalar için etiket taramaya bu sayede gerek kalmıyor. Kurucu ortağı Ercan Erciyes'in verdiği örnek, sakladığınız resimler içinde 'kayak', 'plaj' gibi kelimelere göre arama yaptığınızda Monument'in bu içeriğe sahip fotoğrafları başka bir işleme gerek kalmadan bulup size getirdiği.

Monument Ocak ayı sonunda Kickstarter kampanyasına başlayarak ve cihazı için ön sipariş toplamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.