Mark Zuckerberg: 2016 için hedefim, evim için yapay zekaya sahip yardımcı geliştirmek

Mark Zuckerberg: 2016 için hedefim, evim için yapay zekaya sahip yardımcı geliştirmek

Kendisine her yıl hedefler koyduğunu ve bunları yıl içinde tamamlamaya büyük özen gösterdiğini söyleyen Mark Zuckerberg, 2016 yılındaki hedefini de açıkladı. Zuckerberg, kendi evi için yapay zekaya sahip bir yardımcı kodlamak istiyor.

Facebook'ta yazdığı mesaj hedefini tüm takipçileriyle paylaşan Zuckerberg, evindeki birçok aleti kodlayacağı yapay zeka yazılımı ile kontrol etmek istediğini söyledi. Bunun yanı sıra kodlayacağı sistemin günlük işlerinde de ona yardımcı olmasını sağlamaya çalışacak. Zuckerberg'in yapmak istediği yardımcıya örnek olarak Iron Man filminde kullanılan Jarvis ismindeki kişisel asistanı gösterebiliriz. Zuckerberg de aynı Jarvis gibi sesiyle komutlar verebileceği ve evindeki ısıtma sistemini, ışıkları, buzdolabını, müziği ve diğer tüm aygıtları kontrol edebileceği bir asistan geliştirmek istiyor.

Mark-Zuckerberg-yapay-zeka-akilli-ev-asistani

Zuckerberg'in planladığı akıllı yardımcının yetenekleri bunlarla da sınırlı kalmayacak. Görsel hafızaya ve yüz tanıma sistemine de sahip olacak akıllı yardımcı eve gelen ziyaretçilerin yüz görüntülerini analiz edecek ve ona durumla ilgili bilgi verecek. Akıllı asistan ayrıca veri görselleştirme yeteneğine  de sahip olarak Zuckerberg'e günlük işlerinde yardımcı olacak.

Bu kişisel projenin kendisi için hem öğretici hem de eğlenceli olacağını düşündüğünü aktaran Zuckerberg bunun aynı zamanda kod bilgisini de geliştireceğine inandığını söylemiş. Yıl içerisinde kat ettiği aşamalarla ilgili paylaşımlarda bulunacağını aktaran Zuckerberg aynı zamanda öğrendiklerini herkesle paylaşacağını da ayrıca belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.