Liramona e-ticarette açık artırma modelini ihya etmek istiyor

Liramona e-ticarette açık artırma modelini ihya etmek istiyor

Türkiye'de e-ticaret geçmiş yıllardaki ivmesini kaybetti ama farklı modeller ile hızlı yükselmek isteyen girişimlerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Bu girişimlerden biri olan Liramona.com, açık artırma modeliyle hızlı bir büyüme yakalamak istiyor.

İstanbul merkezli girişim, 1 Ocak 2016'da kapılarını açmış ve klasik olarak, bir çok kategorideki ürünü 0 TL açılış fiyatıyla açık artırmaya sunuyor. Kullanıcılar elle veya otomatik teklif verme usulüyle açık artırmaya katılabiliyor. Açık artırma sonunda en yüksek teklifi veren kişi de ürünün sahibi oluyor.

Liramona e-ticaret

Teklif hakkı satın almak

Liramona.com'da açık artırmalardan daha uygun fiyatlı ürün satın almak mümkün ama öncelikle 'teklif hakkı' paketlerinden birini satın almanız gerekiyor. En az 85 adet (15 TL) en fazla da 15 bin adet (1100 TL) teklif hakkı satın alarak açık artırmalara katılmaya başlayabiliyorsunuz. Teklif hakları başka bir kullanıcıya aktarılmadığı gibi tekrar paraya dönüştürülmesi de mümkün olmuyor.

Liramona

Liramona'nın kurucusu Ertan Zorba, projeyi 8 ay gibi bir sürede hayata geçirdiklerini ifade ediyor. Hedeflerinin binlerce üreticiyi tek çatı altında toplamak olduğunu söyleyen Zorba, daha önce hayata geçirdiği 3 başarısız e-ticaret girişiminden çıkardığı derslerle bu kez başarıyı yakalamak konusunda daha kararlı olduğunu gösteriyor.

Kullanıcıların siteye nasıl katılacağını anlatmaya gerek yok ama tedarikçilerin 'Tedarikçi Başvuru Formu'nu doldurarak Liramona'ya katılabileceğini belirtmekte fayda var.

Bir dönem Gittigidiyor'un da denediği açık artırma modelini 2013 yılındaki Webrazzi E-ticaret'13 konferansımızda gündeme taşımıştık. Liramona'nın çetrefilli bir iş modeli tercih ettiği malum ama eğer başarılı olursa önünün açık olacağını da eklemek lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.