Akıllı saat sensörlerinin şifrenizi tahmin etmesi mümkün mü?

Danimarka'da bulunan IT University of Copenhagen'de yüksek lisans öğrencisi olan Tony Beltramelli yaptığı çalışmayla birlikte akıllı telefon sensörlerinin elinizle girdiğiniz şifreleri tahmin edebilme potansiyelinin olduğunu kanıtladı.
Akıllı saat sensörlerinin şifrenizi tahmin etmesi mümkün mü?

akilli-saat-sensorDanimarka'da bulunan IT University of Copenhagen'de yüksek lisans öğrencisi olan Tony Beltramelli yaptığı çalışmayla birlikte akıllı telefon sensörlerinin elinizle girdiğiniz şifreleri tahmin edebilme potansiyelinin olduğunu kanıtladı.

Akıllı telefonlarındaki hareket algılayıcı sensörler bu tarz kötü amaçlarla kullanılması durumunda akıllı saat taktığınız elinizle girdiğiniz şifrelerin ortaya çıkma ihtimali mevcut. Deep learning adıyla anılan derin öğrenmenin bir örneği olabilecek uygulama, akıllı saatlerin de kişisel verileri saklama konusunda bir başka açığının olabileceğini kanıtlamış oldu.

Giyilebilir teknolojiler alanında kendine en çok yer edinen ürün ailesinin başını akıllı saatler çekmeye başladı. Apple'un Watch'u, Samsung'un Gear'ı derken pazara geleneksel saat üreticileri de ortak oluverdi. Şimdilik bu deney üniversite ortamında yapılsa ve son kullanıcıları etkileyen bir durum ortaya çıkmasa da, vizyon olarak akıllı saatlerin hareket algılayıcı sensörlerinin neleri "anlayabileceğinin" bir kanıtı.

Hemen aşağıda izleyebileceğiniz videoda Beltramelli yaptığı testte kolunda akıllı saatle bir şifre girişi yapıyor. Sonrasında yazdığı algoritma ise elle girilen şifreyi tahminlemeye çalışıyor. Kısacası sizler ATM'de kart şifrenizi girerken ya da telefonunuzun tuş kilidi açma şifresini girerken bile akıllı saatiniz sensörleri sayesinde şifrenizi okuyabilir hale gelebilir. Kısacası, giyilebilir teknolojilerde de güvenliğe ekstra dikkat etmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.