Uber şimdiye kadar toplam bir milyar kez yolcu taşıdığını duyurdu

Uber şimdiye kadar toplam bir milyar kez yolcu taşıdığını duyurdu

Değişik ülkelerde açılan onlarca kamu davaları ve taksicilerin ayaklanması, küresel pazardaki dişli rakipler, yeni ürün lansmanları ve 62 milyar dolarlık değerleme ile gelmesi beklenen yeni yatırım. 2015'in Uber için dolu dolu bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu gelişmelerin yanında Uber, yılbaşı arifesinde bir milyarıncı yolcu taşımasını yaptığını resmen duyurdu.

Uber'in aktardığına göre Londra'da mavi Honda Insight Hybrid otomobiliyle uberX şoförlüğü yapan Ara, Marvin isimli yolcusunu gitmek istediği 2,5 kilometre ötedeki lokasyona götürerek Uber'in bir milyarıncı taşımacılığını yapmış. 2009 yılında yalnızca iki otomobille San Francisco'da hizmet vermeye başlayan Uber, 2014 yılı sonunda toplam 66 ülkede günlük olarak 3 milyon kez servisinin kullanıldığını açıklamıştı. Şirket geçtiğimiz haftalarda da 62,5 milyar dolar değerleme üzerinden 2,1 milyar dolarlık yeni yatırım aradığını açıklamıştı.

Şirketin önemli bir rakibi olan Lyft'in de 2015 yılında her ay 13 milyon yolcu taşımayı projeksiyonladığı rapor Techcrunch tarafından yayınlanmıştı. Finansal rapora göre Lyft 2015 yılında toplam 90 milyon yolcu taşımayı planlıyor bu sayısı yıl sonunda aylık 13 milyon taşıma bandına çekmeyi hedefliyordu. Ancak Lyft tarafından henüz kesin rakamların paylaşılmadığını belirtelim.

Uber ise bir milyarıncı taşımasını kutlamak için her şehirde bedava konser biletleri, ücretsiz taşıma gibi hediyeler dağıtarak kutluyor. Ayrıca bir milyarıncı taşımadaki yolcu olan Marvin bir yıl boyunca Uber tarafından ücretsiz olarak taşınacak, şoför Ara ise Uber'in olduğu istediği bir şehire giderek tüm masrafları Uber tarafından karşılanacak bir tatil yapacak.

Görsel Kaynak: Prathan Chorruangsak / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.