Samsung akıllı TV'ler için güvenlik çözümü GAIA'yı tanıttı

Samsung akıllı TV'ler için güvenlik çözümü GAIA'yı tanıttı

Samsung yaptığı resmi duyuruyla birlikte akıllı televizyonlar için geliştirilen güvenlik çözümünü duyurdu. Samsung Electronics tarafından üretilen 2016 ve sonrası model yılında tüm akıllı TV'lerde bulunacak olan ve GAIA adını alan bu güvenlik çözümü, Tizen işletim sistemli Samsung akıllı televizyonları güvenli hale getirecek.

GAIA akıllı televizyon içerisinde bulunan tüm ekosistemi, yani servis, yazılım ve donanım güvenliğini sağlayacak. Güney Kore merkezli Samsung'un televizyonlardan sorumlu bölüm başkanı Hyun Suk Kim yaptığı açıklamada da tüketicikleri ve onların kişisel bilgilerine korumanın önemine değindi. Nesnelerin interneti dönemi geliştikçe ve özellikle artık televizyon ekranlarının da kişiselleştirilmeye başlamasıyla TV'de güvenliğin önemi artmaya başladı.

Hem akıllı televizyonlar, hem de Apple TV gibi ürünlerle artık TV ekranlarından çok daha fazla kişisel ve güvenliğin önemli olduğu işlemler yapıyoruz. Kimimiz bazı içerikleri TV üstünden satın alırken, kimimiz de bankacılık işlemlerini dahi akıllı televizyon ekranları üstünden yapıyor. Bu durumu da dikkate alan Samsung'un artık daha güvenli bir altyapı sunmak adına attığı bu adım, hem akıllı TV'lerdeki uygulama ekosistemi için, hem de tüketiciler için oldukça faydalı. Böylece akıllı televizyon platformlarına uygulama geliştiren geliştiriciler de güvenlikle ilgili daha dikkatli davranacak.

GAIA sistemi, televizyon ve IoT servis sunucuları arasındaki verileri kripte ederek şifreleyecek ve burada bir güvenlik duvarı oluşturacak. Bununla birlikte program zararlı bir içerik tespit ettiği anda bunu bloklayacak ve akıllı televizyonunuzun işletim sisteminin hacklenmesinin önüne geçmeye çalışacak. Samsung 'un vizyonu da gösteriyor ki Internet of Things'in evdeki yeni merkezinin TV ekranı olacağı yönünde. Bu bir anlamda doğru çünkü akıllı evlerin yönetiminin yapılması için belki de en doğru alanlardan birisi evdeki televizyon ekranı, diğeri ise mobil. Kaldı ki Samsung, hem TV ekranlarında hem de akıllı telefon tarafında bu misyonu üstlenmeye çalışacak güce fazlasıyla sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.