LinkedIn'in Fransız rakibi Viadeo Çin pazarından çıkacağını açıkladı

LinkedIn'in Fransız rakibi Viadeo Çin pazarından çıkacağını açıkladı

Profesyonel bir iş ağı ve kariyer sitesi olan Viadeo, Çin'deki operasyonunu durdurma ve stratejik olarak yeniden yapılanma kararı aldı. Bu strateji değişikliği sonrasında Fransız girişin Çin pazarından çıkacak, California'daki sunucularını kapatarak verilerini buluta taşıyacak. Bu adımların sebebi ise şirketin Fransa pazarına odaklanarak devam etme isteği.

Bildiğiniz gibi profesyonel iş ağı konusunda tüm dünyanı domine eden şirketlerden birisi de LinkedIn. LinkedIn'in güçlü rakipleri ise genelde yerli oyuncular (ülkemizde Kariyer.net ve Yenibiriş gibi) oluyor. Viadeo'nun Çin'deki markası Tianji.com ise 2014 yılında LinkedIn'in Çince versiyonunu yayınlamasıyla beraber zora girmişti.

Viadeo da Fransa pazarında güçlü bir oyuncu iken Çin'de Tianji.com satın almasıyla birlikte Çin operasyonlarına başlamıştı. Toplam üye sayısı 65 milyon olan Viadeo'nun Fransa'daki üye sayısı ise 10 milyon kişinin üstünde. Bu da Viadeo'yu Fransa'daki en büyük profesyonel sosyal ağlardan biri yapıyor.

Viadeo bundan böyle Fransa ve Fransızca konuşan ülkelere odaklanacağını açıklarken bir diğer amaçları ise B2B satışları artırmak olacak. Şirket bununla beraber tüm verilerini buluta taşıyarak da tasarruf etmeye çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.