Yolculuk paylaşımından sonra teslimat işine giren Sidecar yolun sonuna geldi

Yolculuk paylaşımından sonra teslimat işine giren Sidecar yolun sonuna geldi

Uber dünya çapında peşine bir çok girişimi peşine taktı ama bu kez bir geri çekilme ile karşı karşıyayız. Uber ve Lyft'in rakipleri arasında yer alan Sidecar, hizmetlerini 31 Aralık 2015 itibarıyla durduracağını açıkladı.

2011 yılında kurulan yolculuk paylaşım servisi Sidecar, Ağustos ayında teslimat/kurye işine ağırlık vermeye başlamıştı. San Francisco merkezli girişimin kurucu ortaklarının (Sunil Paul ve Jahan Khanna) Medium'da yaptığı açıklama ise Sidecar'ın teslimat işinden de istediğini alamadığını gösteriyor.

Ulaşım alanında bir çok ilki hayata geçirdiklerini söyleyen girişimciler, bu durumun kendileri ve kullanıcıları için bir hayal kırıklığı olduğunu itiraf ediyor. Diğer yandan şirketin kapanmayacağını, 'yeni büyük şeyi' hayata geçirmeye çalışacaklarını ifade ediyor.

Heyecan verici bir potansiyel-di...

Yeni planları konusunda net bir bilgi vermeyen girişimcilerin bundan sonra ne yapacağı ve diğer girişimleri nasıl etkileyeceği merak konusu. Zira Sidecar, şimdiye kadar 35 milyon dolar yatırım almıştı ama ciddi bir sermaye sıkıntısı yaşadığı ifade ediliyor. Lyft'ın 1,26 milyar dolar, Uber'in ise 10 milyar dolardan fazla yatırım almış olması da bu alandaki rekabetin ne kadar sert olduğunu gösteriyor.

Union Square Ventures'ın popüler yatırımcı ortağı Fred Wilson, Sidecar'daki yatırımlarını iki katına çıkardıklarında yolculuk paylaşımı konusundaki potansiyelin çok heyecan verici olduğunu söylemişti ama gelinen durum bu heyecanın yanlış olduğunu gösterir nitelikte. Demek ki popüler yatırımcıların heyecanına her zaman güvenmemek gerekiyor. :)

Sidecar'ın 15 milyon dolarlık Eylül 2014 yatırımında Richard Branson'ın da yer alıyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.