Yeni Google Glass, katlanabilir prizma kanadıyla gelecek

Yeni Google Glass, katlanabilir prizma kanadıyla gelecek

Google'ın şimdiye kadar en çok ses getiren ürünlerinden biri olan ama üretimi durdurulan Google Glass'ta yeni gelişmeler var. Son olarak kurumsal model üzerinde çalışan Google, Ulusal Haberleşme Komisyonu (FCC) ile yeni bilgiler ve görüntüler paylaştı.

Daha önce paylaştığımız üzere Google, Glass'ı günlük kullanım yerine çalışanların iş sahasında kullanımına uygun şekilde özelleştireceğini açıklamıştı. Glass projesi için yaşanan son gelişme ise tek kanatlı patent başvurusuydu. Ta ki Google FCC ile yeni bilgiler paylaşıncaya dek.

Katlanabilir prizma kanadı ve daha iyi teknik özellikler

9to5google tarafından farkedilen yeni Glass dokümanları eski modellerden çok açık bir tasarım farkı yansıtmamakla birlikte prizma kanadının katlanabilir olması dikkat çekiyor.

Google-Glass-yeni

Yeni Glass, teknik özellikler bakımından da beklenildiği üzere daha fazlasını vaad ediyor; daha iyi bir Intel Atom işlemci, daha uzun pil ömrü, daha iyi kablosuz ağ iletişimi, daha geniş prizma ve gelişmiş sıcaklık (ısı) yönetimi vs. Mıknatıslı bir harici pil söylentisi ise halen doğrulanmış değil.

Google for Work uygulamalarının akıllı gözlük Google Glass'a uyarlanması beklenirken, yeni ürünün yüzlerce kişi tarafından test edildiği de gelen bilgiler arasında.

Googl-Glass-2

Son kullanıcı modeli de üretilecek

Nest'in kurucusu Tony Fadell, halihazırda Glass projesini de yönetiyor ve son dönemdeki açıklamalarında Glass'ın son kullanıcı modelinin de ilerleyen zamanda pazara sunulacağını söylemişti. Şimdilik yorum yapmak için erken ama Glass'ın kurumsal modelinin başarısısı bireysel modelin geleceği için de fikir verecektir diye tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.