Gayrimenkul satışı alanında SaaS olarak hizmet veren Smart Sales, bir yılda 450 kullanıcıya ulaştı

Gayrimenkul satışı alanında SaaS olarak hizmet veren Smart Sales, bir yılda 450 kullanıcıya ulaştı

Hedef kitlesi inşaat firmaları ve bu inşaat firmalarına proje bazında satış danışmanlığı veren şirketler ya da bireyler olan Smart Sales, gayrimenkul alanında öne çıkan bir SaaS (Software as a Service) girişim olarak dikkat çekiyor.

Kullanıcılarının gayrimenkul satış süreçlerini tamamen online dünyaya taşımalarına yardımcı olan Smart Sales; müstakbel ev sahiplerine detaylı sunum yapabilme, satış ve satış ile ilgili evrakların hazırlanması, daire teslim süreçlerinin yönetilmesi, müşteri bilgilerini saklanması ve raporlanması gibi çok sayıda özelliği bünyesinde barındırıyor.

Smart Sales aynı zamanda CRM yani müşteri ilişkileri yönetimi ve hem satış öncesi hem de satış sonrası için sahip olduğu zengin raporlama seçenekleriyle öne çıkıyor.

Yaklaşık 1 senedir yayında olan Smart Sales, Torunlar GYO ve KİLER GYO'nun da aralarında bulunduğu 13 farklı şirketin toplamda 23 projesinde kullanılıyormuş. Girişimcilerden aldığımız bilgiye göre Smart Sales'in kullanıcı sayısıysa 450. SaaS modelinde hizmet veren Smart Sales, müşterilerinden 3 kullanıcıdan başlayarak kullanıcı sayısına göre belirlediği yıllık bir ücret talep ediyor.

Girişimin gelecek hedefleri yurtdışına açılmak ve emlakçılar için farklı bir ürün daha çıkartmak

Burak Yangın ve Hasan Bursalıoğlu tarafından 2013 yılında kurulan B-Lab şirketi bünyesinde geliştirilen Smart Sales, Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yer alan teknopark çıkışlı bir ürün. Bugüne kadar yalnızca devlet desteği ile yola devam eden girişimcilerle konuştuğumuzda aynı vizyona sahip olabilecekleri bir yatırımcı ile beraber hareket edebileceklerini de söylüyorlar.

Girişimcilerle konuştuğumuzda en çok ürünlerinin kullanımı kolay arayüzüne güvendiklerini öğrendik. Ayrıca yine girişimcilerden aldığımız bilgiye göre Smart Sales ekibi gelen talepler üzerine emlakçılar için olan yeni ürün hazırlığındaymış.

Bunun dışında yurtdışına planları da olan girişimciler bu konuda ise şunları söylüyor: "Yurt içinde gayrimenkul sektöründeki ürün gamımızı da genişleterek en etkili CRM programı olmak istiyoruz. Ayrıca ürünümüzün şu anda 'multilingual' versiyonu da bitmek üzere. Böylelikle gayrimenkul satışında Türkiye'yi örnek alan körfez ülkelerini hedef pazarımıza katmış olacağız."

Gayrimenkul satışı alanında büyük oyuncuların iyiden iyiye hakimiyet kurdukları seri ilan pazarı haricinde Smart Sales benzeri yazılımlar da oldukça dikkat çekici. Bu noktada doğru bir probleme odalanan Smart Sales'ın bir sene içerisinde yakaladığı rakamlar ve müşteri olarak kazandığı isimler de bu dikeyin dikkat çekici olduğunu kanıtlar nitelikte. Hem Smart Sales hem de bu dikeyle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.