Elon Musk: Tam sürücüsüz otomobil üretmekten tahminen 2 yıl uzaktayız

Elon Musk: Tam sürücüsüz otomobil üretmekten tahminen 2 yıl uzaktayız

Sürücüsüz otomobil rekabeti tam gaz ilerlerken Tesla'nın kurucusu Elon Musk'tan önemli bir açıklama geldi. Musk, sürücüsüz otomobil üretmekten 2 yıl uzakta olduklarını dile getirdi.

Google'ın tam otonom araçlar konusunda epey yol katettiği malum. Tesla ve diğer otomobil üreticileriyse kısmi otonom özelliklerile varlıklarını göstermiş durumdalar. Elon Musk'ın son açıklaması bu konuda aydınlatıcı bir gelecek çiziyor ve Tesla'nın tam otonom araç üretmek için tahminen 2 yıla daha ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

"3 aylık iş değil"

otonom-otomobil

Daha önce elektrikli araç üretimenin akıllı telefon üretmek gibi basit olmadığını söyleyerek Apple'a gönderme yapan Musk, sürücüsüz araç konusunda da benzer bir yorum yapıyor. George Hotz'a ithafen, tam otonom araç işinin bir kişinin 3 ayda bitireceği bir iş olmadığını, aksine binlerce kişinin 2 yıllık çalışmasına ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Bir yazılımı kırmanın veya tanıtım sürümü göstermenin kolay olduğunu ama her koşulda çalışacak bir ürün inşa etmenin zor olduğunun altını çiziyor.

Fortune'a yaptığı açıklamayla geleceğe ışık tutan Musk, Tesla'nın bu iş için gerekli malzemeye sahip olduğunu da dile getirmekten çekinmiyor. Musk, sadece bu malzemeleri birleştirmeleri gerektiğini söylüyor.

Musk'ın bu açıklamalarına bakalım sektörden yeni yanıtlar gelecek mi. Diğer yandan Apple'ın elektrikli/sürücüsüz araç konusunda ne aşamada olduğu da ayrı bir merak konusu.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.