Amerikadaniste 2015'te ciro bazında yüzde 38 büyüdü

Amerikadaniste 2015'te ciro bazında yüzde 38 büyüdü

Amerikan doları bu yıl Türk lirası karşısında yeni bir rekoru geride bırakırken, Türkiye'deki tüketicilere de zor günler yaşattı. Kur farklı yüzünden yükselmeye devam eden fiyatlar karşısında tüketiciler, çözümü ABD'den doğrudan alışveriş yapmakta bulmuş gibi görünüyorlar.

ABD'den online alışverişin adresi haline gelen Amerikadaniste'nin 2015 yılına ait verilerine göre ABD’den alışveriş yapan Türkiye'den tüketicilerin sayısı katlanarak büyüyor. Bu yıl, 2014'e göre göre yüzde 45 oranında daha fazla paket teslimatı yapan Amerikadaniste.com, ciro bazında yüzde 38 büyüdüğünü açıkladı.

Üyelerine ABD’de posta adresi hizmeti sunan Amerikadaniste'nin büyümesinde, bu yıl Black Friday (Kara Cuma) ve Cyber Monday (Siber Pazartesi) indirimlerine Türkiye'den gösterilen yoğun ilgi ana faktörlerden biri. 2015'te Türkiye'nin 54 ilinden sipariş aldığını söyleyen Amerkadaniste.com, üye sayısını geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 oranında arttırmış.

Üyelerin hem sepet ortalamalarını arttırıp hem de alışveriş tercihlerini çeşitlendirdiği 2015'te Amerikadaniste.com'un sepet oralaması yüzde 15 oranında artmış. Üyeleri 2014 yılına göre daha fazla çeşitte alışveriş sitesinden, daha fazla kıyafet, ayakkabı, tablet ve araba/motor parça içerikli ürünleri tercih etmiş. Kargo siparişleri ise 2014'e oranla yüzde 40 oranında artmış.

amerikadaniste ekran

Black Friday ve Cyber Monday indirim günleri özelinde ise müşteriler, Amerikadaniste.com üzerinden ABD’deki alışveriş sitelerinden ortalama 300 dolarlık alışveriş yapmış. Bu dönemde Amerika Lojistik Merkezi’nde saatte 325 paket teslim alındığını söyleyen girişim, tüketicilerin 78 ayrı ABD ve Avrupa merkezli online mağazadan alışveriş yaptığı bilgisini veriyor. Amerika'dan satın alınan ürünlerde ise ilk sıralarda kıyafet, ayakkabı ve çocuk elbisesi yer alıyor.

Özel indirim günleri başta ABD ve Çin olmak üzere büyük e-ticaret hacmiyle dikkat çeken pazarların alışveriş ivmesini arttıran en önemli dönemler olarak kayda geçiyor. ComScore, Amerikalılar'ın Black Friday ile başlayan indirim döneminden yeni yıla kadar 70,1 milyar dolarlık online alışveriş yapacağı ön görüsünü paylaşmıştı. Çinliler'in Yalnızlar Günü'nün ilk 8 dakikasında Alibaba, 1 milyar dolardan fazla, ilk 1 saatinde de yaklaşık 4 milyar dolar satış yapmıştı. Satışların çok önemli bir bölümü de mobilden gelmişti.

Amerikadaniste geçtiğimiz Haziran ayında kuruluşundan itibaren geçen sekiz yılda 150 bin kullanıcıya ulaştığını ve 1,3 milyon teslimat yaptığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.