Alibaba, yemek siparişi girişimi Ele.me'ye 1,25 milyar dolar yatıracak

Alibaba, yemek siparişi girişimi Ele.me'ye 1,25 milyar dolar yatıracak

Alibaba yemek siparişi alanındaki ağırlığını artırıyor. Çin kaynaklı haberlere göre Çinli e-ticaret devi yemek sipariş girişimi Ele.me'ye 1,25 milyar dolar yatırım yapacak.

Alibaba'nın bu yatırımla yüzde 27,7 pay hisse alacağı ve Ele.me'nin en büyük hissedarı olacağı belirtiliyor. Ağustos ayında Seri F yatırım turunda 630 milyon dolar alan Ele.me şimdiye kadar 1,09 milyar dolar yatırım almayı başarmış ki mevcut yatırımcıları arasında Sequoia Capital ve Tencent Holding gibi önemli yatırımcılar yer alıyor.

Her iki taraftan da henüz bir açıklama gelmiş değil ama Şangay merkezli girişimin bu yatırımın gerçekleşmesiyle halka arza bir adım daha yaklaşacağını pekala söyleyebiliriz.

Alibaba tarafında ise fiziksel pazar ile ilişkili yatırımlara bir yenisi daha eklenmiş olacak. Alibaba daha önce de Suning adlı bir elektronik perakende zincirin ve Didi Chuxing'e yatımlar yapmıştı.

İnternetten yemek siparişi girişimleri bilindiği üzere özellikle Avrupa pazarında dikkat çekici şekilde büyüyor. Yemeksepeti'nin Delivery Hero tarafından satın alınması da bunun son büyük halkası olmuştu. Alibaba'nın diğer pazarlarda bu kategoriye yatırım yapıp  yapmayacağını zaman gösterecek ama Avrupa pazarında Rocket Internet'in her köşeyi kapatmak istediğini de söylemek gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.