Onedio, EBRD liderliğindeki turda 3 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Onedio, EBRD liderliğindeki turda 3 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Türkiye'nin en popüler sosyal habercilik platformlarından Onedio, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) liderliğindeki turda 3 milyon dolar yatırım aldı. Onedio'nun halihazırda yatırımcısı olan Revo Capital'ın katıldığı turla birlikte Onedio'nun orijinal video içerik üretimine ve İngilizce başta olmak üzere yeni dillerde yayına başlaması planlanıyor.

3 milyon dolarlık turla birlikte Onedio, 2015 yılında Türkiye'nin en iyi fonlanan girişimlerinden biri olma ünvanına kavuştu. Geçtiğimiz Mart ayından Revo'dan 2,6 milyon lira yatırım alan Onedio'nun bu yıl aldığı toplam yatırım miktarı böylelikle 4 milyon doları geçti. Bunda, Onedio'nun içerik üretimi ve tüketimi konusunda oldukça hızlı büyümesi önemli bir faktör. Aylık 23 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığı belirten Onedio, bağımsız ölçümleme şirketi Gemius'a göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen üçüncü Türkçe sitesi konumunda. Kıyas için Onedio'nun geçtiğimiz Mart ayında bizimle paylaştığı sayı aylık 17 milyon tekil ziyaretçiydi

Hızlı büyüme Onedio'nun reklam gelirlerine de pozitif etki ediyor: Onedio bu yıl reklam gelirleni 2014 yılına göre üç katına çıkardığını söylüyor. 2014 yılında doğal reklam çalışmalarına başlayan Onedio 2015 yılında 300'den fazla markaya ait, 600'den fazla sponsorlu içerik yayınlamış. Girişimin bizimle paylaştığı 2015 yılı verileri takipçilerinin artan içerik tüketme iştahıyla ilgili etkileyici bir tablo çiziyor. Zira Onedio'nun verilerine göre 2015 yılında platformda:

40 bin içerik ana sayfada yayına alındı Yaklaşık 800 milyon kez ziyaret edilip, 2.5 Milyar içerik tüketildi 375 milyon video izlendi, 3.5 milyar test sorusu cevaplandı 25 milyon kez Onedio üstünden "paylaş" tuşuna basıldı Ayda ortalama 5 milyon kere içeriklere Emoji ile tepki verildi İçeriklere toplam 2 milyon defa yorum yapıldı

Onedio'nun viral içerik oluşturma konusundaki başarısı yalnızca Türkiye ile sınırlı değil. Geçen sürede Rusça yayınına başlayan platform, bu pazardaki ilk üç ayında 3 aylık üç milyon tekil ziyaretçiye ulaşmış. Onedio'nun Türkçe dışındaki ilk yayıncılık denemesinin ulaştığı başarı, platformun yeni dil açılımları için de cesaretlendiriyor. Onedio, 2016 yılında İngilizce ve Arapça versiyonlarını yayına almayı planlıyor.

onedio

Sosyal ağlarda doğan Onedio trafiğinin önemli bir bölümünü Facebook'tan geliyor. Facebook'un video açılımı ve kullanıcılarının video tüketim iştahı Onedio için de önemli bir fırsatı beraberinde getiriyor. Yatırımla birlikte Onedio Video Stüdyosu'nun kurulmasına hız vermeyi planlayan Onedio, dijital reklamların en hızlı büyüyen kategorisi video reklam gelirlerini de arttırabilir.

Onedio Kurucusu ve CEO'su Kaan Kayabalı yatırımla ilgili açıklamasına Onedio'nun planları ve dijital yayıncılıkla ilgili değerlendirmelerini şu şekilde paylaşıyor:

Dijital medya sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak, EBRD gibi prestijli bir fondan böyle bir yatırım almak bizim için gerçekten gurur verici. EBRD'nin Onedio'ya yaptığı yatırımı global dijital medya trendleriyle birlikte değerlendirmek gerekiyor. Amerika'da Buzzfeed, Vice Media gibi yeni nesil yayıncıların bu yıl içerisinde aldığı yatırımlarla birlikte Business Insider, Elite Daily gibi yayıncıların dev medya şirketleri tarafından satın alınması dijital reklam ve pazarlama sektöründe yeni nesil medya şirketlerinin gelecekte çok ciddi söz sahibi olacağının bir göstergesi.

Bu aldığımız yatırımla birlikte, teknolojimiz ve içeriğe yaklaşım şeklimizle Türkiye'de dijital medya sektörünün değişmesine önderlik etmeye devam edeceğiz. 2016 yılı bizim için çok hareketli olacak. Ekibimizi özellikle Video Stüdyosu tarafına yapacağımız yatırımla 2 katına çıkartmayı planlıyoruz, İngilizce içerik tarafında çok ciddi bir yatırım ile gireceğiz. Reklam tarafında önderlik ettğimiz Native Ad ve Content Marketing pazarının gelişmesi için çalışmaya ve eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz. Zaten çok iyi olan teknolojik altyapımızı özellikle Big Data konusuna yaptığımız yatırımlar ile daha da güçlendireceğiz.

Türkiye'nin hem genel olarak medya konusunda hem de dijital medya özelinde daha kat edeceği çok fazla yol var. Çok zor bir ülkede faaliyet gösterdiğimizin farkındayız ancak elimizden gelenin en iyisini yaparak önce bölgesel, daha sonra da global bir dijital medya şirketi olmayı hedefliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.