Kullanıcı gizliliğine önem veren arama motoru DuckduckGo, 2015'te yüzde 74 büyüdü

Kullanıcı gizliliğine önem veren arama motoru DuckduckGo, 2015'te yüzde 74 büyüdü

Geçmiş yıllarda açık hava reklam panoları üzerinden Google'ı iğneleyen arama motoru DuckDuckGo.com, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Daha önce Apple'ın Safari arama motorları arasına eklediği DuckDuckGo, 2015'te yüzde 74 büyüme gösterdi.

Resmi istatistiklerin halka açık olarak paylaşan DuckDuckGo, bu yıl 3,25 milyon arama sorgusuna yanıt vermiş. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 büyüme gösteren girişim, ilk kez 15 Aralık 2015 tarihinde günlük 12 milyon sorgu sayısını da geride bırakmış.

Duckduckgo-arama-motoru

DuckDuckGo, Google, Yahoo, Yandex, Bing arama motorlarının aksine kullanıcı bilgilerini takip etmiyor. Dolayısıyla bu bilgileri reklam amaçlı kullanmıyor. Ancak halen genele yayılan bir arama motoru olmanın çok uzağında olduğu da malum.

Örnek vermek gerekirse geçen ay 325 milyon arama sorgusunu geçen DuckDuckGo'ya karşılık Google aylık 100 milyar arama sorgusuna yanıt veriyor.

Duckduckgo

Eylül ayında Çin'de engelli arama motorları arasına katılan DuckDuckGo, ComScore'a göre Ekim ayında 3 milyon tekil masaüstü kullanıcısına erişmiş ki bu da yıllık yüzde 100 büyümeye karşılık geliyor. Tabi Comscore'un ziyaretçi bilgilerini kullanmayan DuckDuckGo'yu ne kadar iyi takip ettiği de ayrı bir soru işareti.

DuckDuckGo CEO'su Gabriel Weinberg, Apple ve Mozilla anlaşmalarının yanısıra kulaktan kulağa yayılan bir büyüme gösterdiklerini söylüyor. Halen çok büyük bir kitlenin DuckDuckGo'yu duymadığını söyleyen Weinberg, 2016'da bu konuda daha iyi olmak istediklerinin de sinyallerini veriyor.

arama-motoru

Şahsen DuckDuckGo'yu bir süre sonra yeniden varsayılan yapmaya başladım ve bazı aramalarda Google'ı tercih etmekle birlikte çoğu aramama DuckDuckGo ile sonuç bulabildiğimi söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.