Google, yapay zeka destekli yeni bir mesajlaşma uygulaması geliştiriyor

Google, yapay zeka destekli yeni bir mesajlaşma uygulaması geliştiriyor

Yapay zeka teknolojisinin mesajlaşma uygulamalarında yaygınlıkla kullanılmaya başlanması Google'ı da harekete geçirmiş gibi görünüyor. WSJ'nin haberine göre Google, bir yıldan uzun süredir yeni ve daha akıllı bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Google'ın yapay zeka konusunda sağladığı ilerlemeden fayda sağlayacak servis, yakınlarınızla sohbet etmenin yanında Google'a sorabileceğiniz tüm soruları yanıtlayacak bir chatbot ile birlikte sunulacak.

Google'ın henüz ismi bilinmeyen yeni mesajlaşma uygulamasıyla ilgili paylaşılan bilgiler, Google'ın sanal asistanı Google Now'ın becerilerini kullandığına işaret ediyor olabilir. Zira haberde, mesajlaşma uygulamasında bir chatbot'a hava durumu, yakınızdaki restoranlar ya da aklınıza takılan herhangi bir soruyu yazdığınızda Web'i ve diğer kaynakları (muhtemelen kullandığınız uygulamalar ve e-posta kayıtlarınız vs.) tarayarak size aradığınız cevabı verdiği belirtiliyor.

Google'ın popüler kurumsal mesajlaşma uygulaması Slack'in yaptığı gibi, chatbot'ları mesajlaşma uygulamasına yaygınlıkla entegre etmesi bekleniyor. Şirketin geçtiğimiz Ekim ayında chatbotlar geliştiren 200 Labs girişimini satın almak üzere harekete geçtiği yönünde haberler de basında yer almıştı. Ancak 200 Labs'in teklifi kabul etmemesi üzerine Google'ın benzer bir teknolojiyi in-house geliştirdiği belirtiliyor. Söz konusu teknoloji, farklı botlar arasından gelen sorulara cevap verebilecek en uygun botu seçerek mesajlaşmanın hızlı bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Google'ın yeni mesajlaşma uygulamasında çalışacak botlar için geliştiricilerle iş birliği içinde olması bekleniyor. facebook-m-assistant2

Facebook geçtiğimiz Ağustos ayında Google Now ve diğer sanal asistanlara rakip olabilecek yapay zeka servisi Facebook M'i tanıtmıştı. Messenger üzerinde kurgulanan M'i muadillerinden ayıran en önemli özelliğiyse kullanıcıları adına bazı işleri halledebiliyor oluşuydu. Örneğin Facebook M, sizin yönlendirmelerinize göre satın alma yapabilecek, çiçek siparişi verebilecek, bir restoranda sizin adınıza yer ayırtabilecek ya da seyahat rezervasyonlarını sizin için tamamlayabilecek şekilde geliştirilmişti. Google, yeni mesajlaşma çalışmasıyla aradaki farkı kapatmak istiyor gibi görünüyor.

Gelişmiş mesajlaşma uygulamasının ne zaman piyasaya sunulacağı konusunda net bir bilgi yok. Her ne kadar yeni bir uygulama olarak bahsedilse de Google'ın söz konusu geliştirmeleri Hangouts gibi halihazırda kullanılan bir mesajlaşma servisine entegre ediyor olma olasılığı da var. Her iki durumda da Google'ın halihazırda geriden geldiği mesajlaşma konusunda kullanıcılar için ne kadar cazip bir teklif sunacağı konusu şüpheli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.