ALTO Mail: Google Inbox'a rakip yeni e-posta istemcisi

ALTO Mail: Google Inbox'a rakip yeni e-posta istemcisi

Dijital iletişimdeki ilk iletişim noktamız olan elektronik posta kutuları oldu ama geçmişten bu yana halen devrimsel bir değişiklik yaşanmış değil. Bu konuda adım atan son şirket ise AOL oldu.

AOL'in henüz tanıttığı Alto Mail adlı eposta istemcisi, Google'ın Inbox uygulaması gibi yeni bir deneyim vaadediyor. Hem AOL eposta kutunuzu hem de Gmail, Yahoo Mail, Outlook, iCloud, gibi diğer eposta hesaplarınızı kullanabiliyorsunuz. Android ve iOS uygulamasının yanısıra web sitesi üzerinden de kullanabiliyor.

AOL'in yeni e-posta istemcisinde epostalar sıralanmış bir konuşma gibi görüntüleniyor. Kaydırma hareketiyle hızlı arşivleme yapılabiliyor ve çoklu dokunmatik ekran özellikleri kullanılabiliyor.

Google Inbox gibi uçuş bilgilerine özel olarak yer veren AOL Alto uygulamasında kargo bilgileri de bilgi kartları şeklinde sunuluyor. Tabi bu eposta içeriklerinin AOL'in tanımlayabileceği şekilde olması gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse, Alto'yu indirdiğinizde (evet, Türkiye'den de indirilebiliyor) Türk Havayolları'nın uçuş bilgilerini görmemiz mümkün olacaktır ama Yurtçi Kargo veya Aras Kargo'nun epostaları için aynı şeyi söyleyebileceğimizi sanmıyorum.

AOL Alto

Alto'da standart arama/filtreleme seçeneklerinin ötesinde, fotoğraf eklerini direkt olarak görebiliyorsunuz. Outlook'ta olduğu gibi tüm ekleri bir liste halinde sıralanabiliyor.

Materyal tasarıma sahip Alto, Android 5.0 kullanıcılarının daha çabul alışacağı bir arayüze sahip. Ancak eposta istemcisi değiştirmenin kolay bir tercih olduğunu söylemek mümkün değil. AOL'in de bu konuda başarılı olup olmayacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.