Alibaba, Apple'da sahte iPhone'lara karşı savaşan kişiyi işe aldı

Alibaba, Apple'da sahte iPhone'lara karşı savaşan kişiyi işe aldı

Kasım ayında, Alibaba'nın 45 milyar dolarlık sahte veya kalitesiz ürün satmış olabileceğine dair bir araştırma yayınlamıştık. Bloomberg'in aktardığına göre Çinli e-ticaret devi Apple'ın eski ve önemli bir çalışanını işe alarak bu konuyu çözmeye hazırlanıyor.

Söz konusu kişi Matthew Bassiur, daha önce Apple'ın sahte iPhone üreticilerine/satıcılarına karşı fikri mülkiyet mücadelesi veren bir isim. Bu konuda başarılı bir performans gösteren Bassiur, Alibaba'nın da sahte ürün satışı satıcılarına karşı durmasında kilit rol üstlenecek.

Apple'dan sonra Pfizer'e geçen ve daha önce ABD Adalet Bakanlığı için çalışmış olan Bassiur, Ocak ayında Alibaba'daki yeni görevine başlayacak.

Alibaba'nın sahte ürünlerle imtihanı

Çin hükmetine bağlı Xinhua haber ajansının yaptığı ankete göre e-ticaret devinin gelirlerinin önemli bir kısmı sahte veya kalitesiz ürün satışlarından geldiğini iddia etmişti. Son çeyrekte brüt kazancı 112 milyar dolar olan Alibaba’nın sattığı ürünlerin yüzde 40’tan fazlası sahte veya kalitesiz ürünler olarak tanımlanmıştı.

Alibaba daha önce de Gucci ile davalık olmuş ve sahte ürün satıcılarına karşı yerel markalarla karşı koymaya çalışmıştı. Jack ma, Alibaba’yı sahte ürün satıcılarının kurbanı olarak tanımlamış ve Alibaba ABD’de lobi çalışmaları yapmaya başlamıştı.

CEO koltuğunu Daniel Zhang'a bırakan ve şu anda Alibaba'nın Başkanlık görevini yürüten Jack Ma, bu konuda acımasız şekilde mücadele edeceklerini ve sahte ürünlere karşı tüketicilerini ve fikri mülkiyet sahibi üreticileri koruyacaklarını dile getiriyor.

Açıkçası Alibaba'nın yeni transferiyle bu konuda başarılı olacağını düşünebiliriz. Ancak bu yaptırımların Alibaba'nın gelirlerini nasıl etkileyeceği ayrı bir tartışma konusu olabilir.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.