R3 ile Blockchain etrafında toplanan banka sayısı 42'ye yükseldi

R3 ile Blockchain etrafında toplanan banka sayısı 42'ye yükseldi

Bankaların Blockchain protokolüne olan ilgisinden geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştik. Bu ilgiyi doğrulayan sektörel hareketliliğin başını R3 CEV yapılanması çekiyor ve açıklanan yeni bilgilere göre R3'e kayıtlı banka sayısı 42'ye yükseldi.

Finansal teknolojilerin geleceğini ve elbette Blockchain’in pazardaki rolünü belirlemek isteyen 9 banka, R3 CEV'in kuruluşuna öncülük etmişti. Daha sonra bu birliğe katılan bankaların sayısı artmaya devam etti. En son 12 bankayı daha kabul eden R3, böylece üye banka sayısını 42'ye çıkarmış oldu.

New York, San Francisco ve Londra'da temsil edilen R3'e üye bankalar arasında Türkiye'de şubesi bulunan BNP Paribas, Citi gibi bankalar da bulunuyor. Ancak listede Türkiye merkezli bir banka yer almıyor.

Şimdilik yeni üye alımını da durdurduklarını belirten, R3 CEO'su David Rutter önümüzdeki dönemde bankalar dışındaki finansal kuruluşları da içeri dahil etmek istediklerini söylüyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Blockchain, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanı olarak Bitcoin ile hayatımıza girdi. Bundan sonra ise bankacılık sektörüne güvenlik ve sistem iyileştirmeleri açısından olumlu katkıları olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.