Modacruz 2,5 milyon dolar yatırım aldı

2015'e bir yatırım haberiyle giriş yapan Modacruz, yılı yeni bir yatırım haberiyle bitiriyor. İkinci el lüks moda markaları için popüler pazar yeri Modacruz, 2,5 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu. Seri A olma özelliğindeki yatırım turuna, Modacruz'un var olan yatırımcıları Burak Divanlıoğlu, Hasan Aslanoba,  Melis Güçtaş Esin, Nevzat Aydın, Serkan Borançılı ile birlikte Hummingbird Ventures yeni yatırımcı olarak katıldı.

Modacruz'un aldığı yeni yatırımla birlikte hızlı büyümesinin desteklenmesi planlanıyor. 2015 yılında Bebecruz.com ile yeni bir dikeye açılan girişimin bizimle paylaştığı güncel verilere göre, Modacruz, son bir yılda 300 bin yeni kadın üye kazanmış ve e-ticaret sitesine aynı sürede bir milyon yeni ürün yüklenmiş. 2015 yılında toplam yüzde 500 oranında büyüdüğünü açıklayan Modacruz alışverişlerin tekrar etme oranları açısından da etkileyici bir tablo çiziyor. Zira platformdan bir kez alışviriş yapan alıcıların ortalama altı kez daha alışveriş yaptığı belirtiliyor.

Ekim 2014'te mobil açılımını yapan Modacruz'un iOS ve Android uygulamaları bugüne kadar 400 bin kez indirilmiş. Modacruz önümüzdeki Ocak ayında iPad uygulamasını da yayınlamayı planlıyor. Modacruz'un tüm platformlardan ziyaretçi sayısının 2,5 milyon olduğu da notlar arasında.

Modacruz'un 2015 yılında yaptığı en önemli yeniliklerden biri geçtiğimiz Kasım ayında Bebecruz.com ile bebek giysileri dikeyine açılmasıydı. Girişimin paylaştığı verilere göre Bebecruz'a, ilk beş haftasında 10 bin yeni anne üye olmuş ve platforma 25 bin ürün eklenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.