Telefonunuzu sallayın ve yeni bağlantılar ekleyin: Socio

Telefonunuzu sallayın ve yeni bağlantılar ekleyin: Socio

Sosyal uygulamalar arasında giriş yapan Socio, yeni bağlantılar eklemek için farklı bir seçenek sunuyor. Bir bağlantı/rehber uygulaması olan Socio ile akıllı telefonunuzu sallayarak yeni bağlantılarla tanışmanız mümkün.

Socio uygulamasını indirdikten sonra öncelikle kendi profilinizi oluşturmanız gerekiyor. Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Twitter gibi sosyal ağlarınızı ekleyip iletişim bilgilerinizi bir profilde topluyorsunuz. Ardından çevrenizdeki kişileri keşfetmek veya tanıştığınız bir kişiyi bağlantılarınıza eklemek için Socio uygulamasını açıp telefonunuzu sallamanız yeterli oluyor. Elbette karşınızdaki kişide de Socio uygulaması olması gerekiyor.

Socio

iOS ve Android uygulamalarıyla hemen hemen tüm akıllı telefon kullanıcılarına hitap eden Socio, Yarkın Sakuçoğlu ve Alihan Özbayrak tarafından kurulmuş. Şu anda Amerika’nin Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi'nde 6 kişilik bir ekip tarafından geliştirilmesi devam ediyor.

Amerika'da ve Türkiye'de ilk kullanıcılarını kazanmaya başladı

Yarkın Sakuçoğlu ve Alihan Özbayrak
Yarkın Sakuçoğlu ve Alihan Özbayrak

Socio'nun bazı Amerikan üniversitelerinin oryantasyon kamplarında kullanıldığını paylaşan Yarkın Sakuçoğlu, Türkiye'de 10 gün gibi kısa bir sürede 10 bin kullanıcıya ve 30 bin iletişim bilgisine eriştiklerini ifade ediyor. Sakuçoğlu bu alanda net bir rakip görmediklerini dile getiriyor ve hem yerel hem de küresel çapta büyüme hedefinde olduklarını ekliyor.

Henüz bir gelir modeli olmayan Socio, ilerleyen süreçte toplayacağı veriler üzerinden kazanç sağlayabileceğini düşünüyor. Aslında Socio'nun basit ve işlevsel bir bağlantı kurma yöntemi sunduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan günümüzde sosyal ağlar üzerindeki bağlantı sayılarımızın çok hızlı bir şekilde arttığı da malum ki bu durumun Socio'nun büyüme alanını biraz daraltacağını düşünüyorum.

İlerleyen dönemde eklenecek bazı özellikler veya etkinlikler üzerinden yapılacak bir pazarlama Socio'nun ayakta kalma şansını artırabilir. Zira şu anda kendini sadece kişi bilgilerini görebildiğiniz bir uygulama olarak konumlandırıyor.

Socio'yu denemek isterseniz atsocio.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.