Yerli girişim BrandFace, favori markanız için kendi reklam filminizi yayınlamanızı sağlıyor

Yerli girişim BrandFace, favori markanız için kendi reklam filminizi yayınlamanızı sağlıyor

Video odaklı birçok sosyal ağda doğal görünsün ya da görünmesin çok sayıda sponsorlu video izliyoruz zira ağların gelirlerinde marka iş birlikleri önemli bir yer tutuyor. Türkiye'de yakın zamanda lansmanı yapılan yerli video girişimi BrandFace ise daha direkt bir model izleyerek yalnızca video reklamlara odaklanıyor. BrandFace, kullanıcıların favori markaları için kendi reklam filmlerini yayınlamasını ve bunun karşılığında gelir yaratmasını sağlıyor.

Fikir olarak yaklaşık beş yıllık bir geçmişe sahip olduğu belirtilen BrandFace, Rasim Üner'in girişimi. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu olan Rasim Üner, İngiltere'de pazarlama ve yönetim alanlarında yüksek lisans yaptıktan sonra Türkiye'de farklı sektörlerde yaratıcı işlerde çalışmış. 2015 yılında girişimciliğe soyunan Üner, uzun süredir olgunlaştırdığı BrandFace fikrini, 15 kişilik bir ekiple yaklaşık altı ayda geliştirip hayata geçirmiş. 100 bin dolar girişim sermayesiyle kurulan BrandFace, bugüne kadar dışarıdan yatırım almamış. BrandFace ilk lansmanını geçtiğimiz Ekim ayında marka elçileri Ceyhun Yılmaz, Ekin Türkmen ve Aylin Aslım’ın katılımıyla yapmıştı.

brandface lansman

Kitle kaynaklı yeni nesil bir reklam ajansı

BranFace.tv web adresi ve Android tabanlı mobil uygulamasından kullanılabilen BrandFace, kitle kaynaklı yeni nesil bir reklam ajansı gibi çalışıyor. Ana sayfasında kullanıcıların reklam videolarını hazırladığı markalar, yüzleriyle birlikte öne çıkıyor.  Dileyen herkes favori markasıyla ilgili 29 saniyelik kendi video reklamını platforma yükleyebiliyor. Bu videolar arasından en yüksek izleyici beğenisi ve izlenme sayısına ulaşanlar sistem kurucusu Mr OK'in beğenisine sunuluyor. Her hafta seçilen sekiz video, vitrine çıkıyor ve bunlar arasından OK alan kullanıcılar ödüllendiriliyorlar. BrandFace, 2015 yılının sonuna kadar her haftanın birincisine bin liralık ödül verdiğini söylüyor.

BrandFace yarışma ve ödül konseptini sosyal sorumluluk projelerine de uyarlayarak her ay kazanan bir yapımcısına 2 bin 500 lira değerinde sosyal sorumluluk ödülü veriyor. Yılın BrandFace'ini yapan kullanıcıları ise 50 bin liralık büyük ödül bekliyor. Ödüller yaratıcılığına güvenen kişileri markalar ve sosyal sorumluluk projeleri odağında düşünmeye teşvik ediyor.

Markalar için yaratıcı fikir fabrikası

Kullanıcıların kendi yaptıkları videoların popülerliği konusunda Scorp Türkiye'den iyi bir örnek. Reklam videolarını gönüllü bir şekilde izlemek kulağa biraz sorunlu gelse de, videoların orijinalliği ve neyle karşılaşacağınızı bilememe hissi merakla birinden diğerine geçerken BrandFace'te keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Ancak henüz yolun başında olan BrandFace'in daha zengin ve yaratıcı işler için biraz daha zamana ihtiyacı olduğu söylenebilir. Zira BrandFace'in doğrudan markalara bağlı oluşu, platformun yaratıcı sürecini sınırlayıcı nitelikte olabilir. Profesyonel ekipler tarafından markaların kontrolünde hazırlanan reklam filmleri bile bazen markaların itibarını zedeleyici nitelikte olabiliyor. Bununla birlikte sosyal ağlar, amatör reklamların başarısını henüz kanıtlamış değil.

brandface2

Mobilin en hızlı büyüyen dijital reklam kategorilerinden videolara odaklanan BrandFace 2016 yılından itibaren yurt dışına açılmayı ve on ülkede faaliyet gösterir duruma gelmeyi amaçlıyor. Henüz nadiren denenen bu iş fikri, (Adictik adında İspanya'dan benzer bir girişim kısa bir süre tanıtılmış ve ilk beş ayında 10 bin reklam sayısına ulaştığını açıklamıştı) markaların ajanslarla çalışarak ulaşamayacağı sayıda yaratıcı fikre ulaşmasını sağlayabilecek nitelikte. BrandFace, doğru içerikle, bir komünite yaratmayı başarabilirse, Türkiye'nin en büyük reklam ajanslarından biri haline bile gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.