Facebook Messenger üzerinden araç çağırma dönemi Uber ile başladı

Facebook Messenger üzerinden araç çağırma dönemi Uber ile başladı

Facebook, Messenger platformuna yeni entegre servisler eklemeye devam ediyor. Platforma son eklenen servis ise ulaşım oldu. Resmi tanıtımı 16 Aralık'ta yapılan Messenger üzerinden ulaşım servisi, tahmin edebileceğiniz gibi Messenger uygulaması üzerinden ayrılmadan araç çağırmayı mümkün hale getiriyor. Messenger üzerinden ulaşım servisi ilk olarak Uber entegrasyonuyla sunuluyor.

Uber ve Messenger'ın olası bir entegrasyon için görüşmelere başladığı ilk kez 2014 yılının Temmuz ayında gündeme gelmiş ancak düne kadar her iki şirketten de konuyla ilgili net bir açıklama gelmemişti. Ancak geçen sürede Messenger'ın bir platform haline gelmesi ve Uber'in üçüncü parti uygulamalara entegre edilmesini sağlayacak API'ını yayınlaması gibi önemli geliştirmelerse gerekli altyapı sağlanmıştı.

Daha önce Foursquare gibi uygulamalarla benzer iş birlikleri yapan Uber'in 700 milyon kullanıcısı olan Messenger entegrasyonuyla, çok daha ciddi bir erişim sağlayacağı ortada. Bununla birlikte iş birliğinin araç çağırmayla sınırlı olmayacağı; Uber'in müşteri iletişimi için Businesses on Messenger'ı kullanmaya başlayacağı da gelen bilgiler arasında. Facebook açısındansa Messenger üzerinden ulaşım entegrasyonu Uber ile sınırlı olmayacak. Başta Lyft olmak üzere daha fazla ulaşım servisi yakın zamanda Messenger kullanıcılarına sunulmaya başlanacak.

Yukarıdaki tanıtım videosunda görebileceğiniz gibi, Messenger üzerinden ulaşım entegrasyonuyla birlikte sohbet ekranına bir otomobil ikonunun eklendiğini görüyorsunuz. Sohbet sırasında bu ikonu ya da '...' ile gizlenen 'daha fazla' seçeneğini izleyerek ulaşım servisleri (bugün yalnızca Uber'i) arasından dilediğinizi seçebiliyor ve uygulama içinden araç çağırabiliyorsunuz.

Messenger üzerinden araç çağırma ilk etapta ABD'de kullanıma sunuluyor, Facebook yakın zamanda özelliği diğer ülkelere açacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.