Her ay 77 bin Steam hesabı dolandırıcıların eline geçiyor!

Her ay 77 bin Steam hesabı dolandırıcıların eline geçiyor!

Steam'in yaratıcısı Valve, son zamanlarda Steam'de ciddi oranda artan güvenlik önlemlerinin sebebini merak edenler için bir açıklama yaptı. Valve, oyun platformu Steam'de her ay ortalama 77 bin civarında hesabın dolandırıcılık ya da ele geçirilme olayına maruz kaldığını duyurdu.

Steam son zamanlarda açığa çıkan güvenlik sorunları üzerine ciddi önlemler almış, e-posta adresi ve telefon numarası teyidi yapmıştı. Çift faktörlü güvenlik önlemleri de alan Steam, duyuruyla birlikte kullanıcılarına da önemli bir mesaj verdi.

Steam üzerinden oyunlar fiziksel olarak değil dijital olarak satın alınıyor, bu da Steam'deki dijital varlığınızı oluşturuyor. Satın alınan oyunlar oyun içindeki öğelerle birleşince oyuncuların ciddi miktarlarda yatırımları burada birikmiş oluyor ve bu varlıkların güvenliği haliyle çok önemli bir hal alıyor. Aynı şekilde oyuncular oyunların içindeki bu öğeleri takas edebiliyorlar ve takas işlemleri sırasında sıkça dolandırıcılıklara rastlanıyor.

Öte yandan Steam'in cesurca "ayda ortalama 77 bin hesabımız ele geçiriliyor" demesi ve oyuncularını uyarması da iletişim açısından önemli ve ilginç bir örnek olarak tarihe geçmiş durumda. Valve yapılan açıklamada hesabı ele geçirilenlerin profesyonel CS: GO oyuncuları, reddit okurları gibi bilinçli insanlar olduklarını, bu işte hiç de acemi olmasalar bile hesaplarını kaptırabildiklerinin altını çiziyor. Yani Valve, tüm Steam kullanıcılarını daha dikkatli olmaya ve tüm güvenlik önemlerini uygulamaya davet etmiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.