Google'dan yeni hızlandırma programı: The Launchpad Accelerator

Google'dan yeni hızlandırma programı: The Launchpad Accelerator

Girişimcileri desteklemek için sürekli yeni adımlar yapan Google, The Launchpad Accelerator adlı yeni bir hızlandırma programı başlatıyor. Hindistan, Brazilya ve Endonezya'da başlatılan (ama Türkiye'den başvuru kabul eden) yeni program, mobil girişimlere odaklanacak.

Google hem girişimcileri standart üstü bir eğitime tabi tutacak hem de 50 bin dolar yatırım desteği sunacak. Daha da önemlisi bu programa katılacak girişimlerden herhangi bir hisse talebinde bulunulmayacak.

The Launchpad Accelerator aslında Google'ın 2,5 yıl kadar önce başlattığı Launchpad etkinliklerinin bir ileri aşaması olarak görülebilir. Launchpad Days ve Launchpad Summit adı altında şu anda 30 ülkeye ulaşan Google,  The Launchpad Accelerator ile dikey ve daha derin bir adım atıyor ki bunun Türkiye'deki ilk örneği 19 Aralık'ta düzenlenecek.

The Launchpad Accelerator

Gelişmekte olan ülkeler arasında nüfusları itibarıyla dikkat çeken Hindistan, Brazilya ve Endonezya'ya odaklanan Google, özellikle yerel pazarlarda güçlü etkiye sahip olacak girişimleri arıyor. Oyun değiştirici, yani yerel pazarda dengeleri değiştirebilecek girişimleri, mobil uygulamaları arayan Google, herhangi bir hisse talebinde bulunmayarak girişimcilerin kafasının rahat olmasını istiyor.

Söz konusu Mountain View'de 2 haftalık bir ilk eğitimle başlayacak. Google çalışanlarından veya dışardan gelecek mentorler de girişimcilere çeşitli eğitimler verecek. Burada 5,5 aylık bir plan yapacak olan girişimler, pazarlamadan kullanıcı deneyimine kadar farklı konularda kendilerini yerel pazardaki rekabete hazırlayacak.  The Launchpad Accelerator girişimcileri ülkelerine döndüklerinde de Google'ın desteğinden faydalanmaya devam edecek.

Şu anda ilk sınıfın Ocak ayı ortasında Mountain View'e geleceği belirtiliyor ki Google'ın hedefi 1 yıl içerisinde 50 yeni girişimi bu program çerçevesinde eğitmek ve donatmak. Ama programın yöneticisi Roy Glasberg, Mountain View'e çağırılmayacak olsa da 200 girişime daha dokunmak istediklerini ifade ediyor.

Türkiye'den de başvuru yapabilirsiniz

Google, bu girişimi uzun vadede başka ülkelere açmak istiyor ama herhangi bir ülke ismi dile getirilmediği gibi genişleme için kesin bir tarih de verilmiyor. Diğer yandan Google'ın açtığı başvuru forma baktığımda diğer ülkelerden de başvuru kabul edildiğini ve bunun yeni ülke açılımlarını belirlemekte etkili olacağını gördüm. Dilerseniz Türkiye merkezli bir girişimci olarak da bu programa başvurabilirsiniz.

Kaçıranlar için Google'ın Udacity'de girişimcilere özel bir Nanodegree programı açtığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.