Apple, Twitter ölçümleme servisi Topsy'yi kapattı

Apple, Twitter ölçümleme servisi Topsy'yi kapattı

Apple bundan yaklaşık iki yıl önce satın aldığı Twitter ölçümleme servisi Topsy'yi kapattı. Popüler Twitter analitik servisinin resmi Twitter hesabından son tweet aramasını yaptığını duyurmasıyla resmileşen gelişmenin ardından Topsy'nin web sayfasının da artık erişilebilir olmadığını görmek mümkün. Topsy web sitesine giden ziyaretçiler artık Apple destek sayfasına yönlendiriliyor.

Apple, Twitter'dan bir yıl sonra, 2007’de kurulan ve mikrobloğun tüm bilgi kaynağına erişimi olan Topsy'yi yaklaşık 225 milyon dolara satın almıştı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmayan Apple'ın bu satın almayla Topsy'yi Siri ve Spotlight search gibi bugün proaktif hale gelen servislerini geliştirmek için kullanması bekleniyordu. Topsy'nin kapatılması entegrasyonun tamamlanmış olduğu anlamına geliyor olabilir. Zira Topsy.com'a giden ziyaretçilerin yönlendirildiği Apple destek sayfasında iOS9 cihazlarındaki gelişmiş arama özellikleriyle ilgili bilgi veriliyor.

Entegrasyon bunlarla sınırlı olmayabilir. Satın alma sırasında gündeme geldiği gibi Topsy'nin sosyal medya verileri Apple Music  başta olmak üzere müzik servisleri için de oldukça kullanışlı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.