Hürriyet Emlak Hackathon’un kazananları belli oldu

Hürriyet Emlak Hackathon’un kazananları belli oldu

Ülkemizde her geçen gün popülerliği artan ve çok sayıda marka tarafından düzenlenmeye başlayan hackathon'lara geçtiğimiz hafta sonu bir yenisi daha eklendi; Hürriyet Emlak Hackathon.

Hürriyet'in ikinci kez ve bu sefer emlak temasında düzenlediği hackathon 3 güne yayılarak toplamda 42 saat sürdü. Jurinin fikrin orijinalliği, uygulanabilirliliği, teknik donanım ve prototip yeterliliği kriterlerine göre seçim yaptığı hackathon'da 'Kaça Gider' ekibi birinci, 'Optistate' ikinci ve 'Arca' da üçüncü oldu.

Birinciliği kazanan Kaça Gider projesine kısaca değinmek gerekirse; projenin temelinde Python kullanan ekip,  'big data' analizi yaparak emlakların lokasyona göre değerlemelerini tahmin ediyor. İkincilik koltuğuna oturan Optistate için de Kaçar Gider'e benzer bir iş modeline sahip diyebiliriz. Üçüncü sırayı alan Arca ise yaşamayı düşündüğünüz muhitin sosyal ve ulaşımsal olarak sahip olduğu imkanları listeliyor.

Kısaca emlak dikeyinde gerçekleşen hackathon'da; 'big data kullanarak emlak değerlemesi yapmanın' öne çıktığını söyleyebiliriz.

Hürriyet Emlak Hackathon'da yapılan sunumlardan bir kare
Hürriyet Emlak Hackathon'da yapılan sunumlardan bir kare
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.