Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Moments'i tam güç itmeye başlıyor

Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Moments'i tam güç itmeye başlıyor

Facebook, geçtiğimiz Temmuz ayında yayınladığı fotoğraf paylaşım uygulaması Moments'i tam güç itmeye başlıyor. Bunun için kullanıcılarına yeni bir takas öneren Facebook'un teklifi fotoğraflarınızın senkronuna devam etmek istiyorsanız Moments'i indirmeniz gerektiği.

Facebook'un 2012 yılında devreye aldığı fotoğraf senkronize etme özelliği, mobilde kullanıcıların tüm fotoğraflarının özel bir dosyada saklanmasına ve istenildiği zaman seçilen fotoğrafların düzenlenip, paylaşılmasına ya da silinmesine izin veriyordu. Özellik, Facebook'un fotoğraf paylaşımını da mobil öncelikli hale getirmesine yardım etmişti. Bu özelliği 10 Ocak itibariyle ana mobil uygulamasından kaldıracağını söyleyen Facebook, fotoğraf senkronize etme özelliğini kullananların halihazırda senkronize ettikleri fotoğrafları Moments'e taşımasının mümkün olacağını da belirtiyor.

facebook moments
Kaynak: TechCrunch

Fotoğraf paylaşımında mobilin ana kanal haline gelmesi Facebook için Moments uygulamasının zamanının geldiğinin de bir işareti olabilir. Uygulamanın yayınlandığından bugüne kadar geçen sürede uygulama mağazalarında başarılı bir performans sergiliyor olması da kararda etkili olmuş gibi görünüyor.

Bağımsız uygulamalar konusunda bugüne kadar isteneneni veremeyen Facebook, geçtiğimiz hafta Slingshot, Rooms ve Riff uygulamalarını kaldırmış, yapımcı ekibi Creative Labs'i de kapattığını duyurmuştu. Bir istisna olarak kalan Moments ile ilgili Facebook'un planı bir süre önce mesajlaşma için yaptığını fotoğraflara uyarlamak gibi görünüyor. Messenger'a sanal asistanı M gibi yapay zeka odaklı geliştirmeler de ekleyen Facebook, fotoğraflar konusunda da benzer bir yol izleyebilir. Ancak Moments'in Messenger gibi bir başarı hikayesine dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda bir yorum yapmak için henüz erken.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.