NowThis, 16.2 milyon dolarlık Seri D yatırımını duyurdu

NowThis, 16.2 milyon dolarlık Seri D yatırımını duyurdu

Video haber odaklı girişim NowThis Media, 16.2 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldığını duyurdu. Daha önce 6 milyon dolarlık Seri C yatırımını alan girişim, gündemdeki haberleri video haber haline getiriyor ve izlenmesi kolay, 1 dakikalık video içerikler haline getiriyor.

Yeni nesil medyanın örnek girişimlerinden biri olan NowThis, kendisini de bir gazetecilik girişimi olarak tanımlıyor. Günümüz dünyasının sosyal ve mobil haber alma anlayışına katkı sağlayan NowThis, haberleri kolayca almanız için çalışıyor ve içerik tüketim hızını da artırıyor.

Kısa video haberlerle kolay, hızlı ulaşılabilirlik bir haber alma özgürlüğü sunan NowThis'in Seri D turunda öncülük eden yatırımcısı ise Alman medya devi Axel Springer oldu. Alex Springer bildiğiniz gibi daha önce Business Insider'ın satın almıştı. NowThis'in 16.2 milyon dolarlık son yatırım turunda daha önceki yatırımcıları Oak Investments, NBC ve Softbank da katkıda bulundu.

NowThis şu anda ayda video içerikleriyle ayda toplam 700 milyon izlenme sayısına ulaşarak önemli bir kitleye ulaşıyor. Özellikle sosyal ağ platformlarından yayılan bir güce sahip NowThis'in kitlesinin yüzde 67'si 18-34 yaş arasında. Yeni nesil habercilik anlayışı sayesinde bu tarz girişimlerin doğması ve yeni yatırımlarla güçlenmesi, bağımsız haberciliğin de önünü açıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.