TEAM sembolüyle NASDAQ'a adım atan Atlassian, ilk gününde yüzde 32 değer kazandı

TEAM sembolüyle NASDAQ'a adım atan Atlassian, ilk gününde yüzde 32 değer kazandı

ABD'de internet girişimlerinin borsa açılımına yeni bir halka daha eklendi. Jira ve Hipchat’in geliştiricisi Atlassian, ilk günü yüzde 32 artışla tamamladı.

Slack rakibi Hipchat ve proje yönetimi yazılımı Jira ile SaaS dikeyinde ürünler geliştiren Atlassian, şimdiye kadar yatırımcılardan gereken desteği görmüştü ancak borsadaki ilk gününde yatırımcıların güvenini kazanmışa benziyor.

TEAM sembolüyle NASDAQ'a açılan Atlassian, hisse başına 21 dolardan çıkış yaptığı ilk gününde yüzde 32 değer artışı yakaladı ve günü 5,8 milyar dolar değerlemeyle kapattı. Borsaya açılmadan önce 3,3 milyar dolar değerlemesi olan yazılım şirketi, bu yılın en dikkat çekici borsa açılışlarından birini yapmış oldu.

Halka arzdan 370 milyon dolar toplamayı hedefleyen Atlassian, 600 milyon dolarlık nakit ve eşdeğer varlığa sahip olmayı hedefliyordu ve görünen o ki bu hedefine fazlasıyla ulaşmış durumda.

Atlassian TEAM
Yazıyı yazdığımız sırada Atlassian'ın deperi 5,74 milyar dolardı.

AR-GE yatırımlarının getirisini önümüzdeki dönemde görecek

2002 yılında kurulan şirket son 3 yılda sırasıyla 148,5 milyon dolar, 215,1 milyon dolar ve 319,5 milyon dolar kazanç ve sırasıyla 10,8 milyon dolar, 19 milyon dolar ve 6.8 milyon dolar net kâr elde etmişti. Son 1 yılda AR-GE araştımalarına daha fazla bütçe ayırdığı için daha az kazanan Atlassian, önümüzdeki dönemde bu yatırımın karşılığını alarak hisse değerini daha da yükseltebilir.

Facebook, Linkedin ve Twitter gibi sosyal ağların borsa macerasından sonra Atlassian gibi SaaS tipi girişimlerin neler yapacağını merakla bekliyoruz. Kısa süre önce Tinder ve Square'ın borsaya adım attığını hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.