Huzza, müzisyenler için canlı yayın uygulamasıyla müziğin Twitch'i olmaya aday

Huzza, müzisyenler için canlı yayın uygulamasıyla müziğin Twitch'i olmaya aday

Bu yıla damgasını vuran canlı yayın uygulamaları bir süre daha gündemimizde kalacak gibi görünüyor; bu kez konsepti farklı dikeylere başarıyla uygulayan girişimlerle. Yalnızca müzisyenler için canlı yayın uygulaması Huzza, izleyicilerin canlı müziğe her yerden ulaşabilmesini sağlarken, müzisyenler için de yeni takipçilere ulaşırken gelir yaratma alternatifi sunuyor.

Müzisyenler için Twitch uygulaması

Bu yıl faaliyete başlayan Huzza'yı ilk olarak geçtimiz Eylül ayında duymuştuk. İlk etapta kullanıcıların YouTube ve SoundCloud üzerinden desteklemek istedikleri müzisyenlere birkaç saniye içinde dilediğiniz meblağda bağış yapmanızı sağlayan bir uygulama olarak tanınmıştı. Aradan geçen zamanda yeniden yapılanan ve 9 Aralık'ta Matter demo gününde tanıtılan Huzza, yapımcıları tarafından müzisyenler için Twitch uygulaması olarak tanımlanıyor. Huzza, Matter'ın portföyündeki girişimlerden biri bugün.

Huzza'nın çıkış noktası Periscope vb canlı yayın uygulamalarının müzisyenlerden ziyade son dakika gelişmeler için daha uygun olması. Zira müzisyenlerin enstrümanlarını iPhone'larına bağlamaları kolay iş değil. Huzza'nın platformu ise müzisyenlere göre özelleştirilmiş durumda. Huzza.io'ya gidip müzisyen olarak giriş yaptığınızda (diğer uygulamalar gibi Twitter hesabınızla giriş yapıyorsunuz), canlı yayına başlamak için bir takım ön hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Tek seferlik bu süreç yaklaşık 5-10 dakikanınızı alıyor ve ardından canlı yayın yapmak istediğiniz zaman, canlı yayının adı (akustik vs), canlı yayına başlamak için minimum ne kadar katılım istediğiniz gibi bilgileri girerek geri sayıma başlayabiliyorsunuz.

huzza2

Henüz birkaç günlük bir uygulama olan Huzza'yı  yalnızca canlı müzik deneyimi için kullanmak isterseniz, programı görüntüleyip, katılmak istediğiniz yayınlara kayıt yapmanız gerekiyor. Henüz birkaç günlük olan platformda sınırlı sayıda yayın var ancak kısa sürede daha fazla seçenek göreceğimizi tahmin ediyoruz. Canlı yayın sırasında, tıpkı Periscope ve YouNow gibi uygulamalarda olduğu gibi, yorumlarınızı ekrandaki chat penceresinden iletebiliyorsunuz.

Huzza halihazırda deneyimli olduğu müzisyenlere bağış fonksiyonunu da kullanıyor. Bu sayede fanlar müzisyenlere program sonunda kredi kartları ya da bircoin ile diledikleri kadar bağış yapabiliyorlar. Huzza bunlardan belirli bir oranda komisyon alarak gelir yaratıyor.

İncelemek isterseniz Huzza için bağlantıyı takip edebilirsiniz. Bugün PH'ta öne çıkanlar sayfasında görünen uygulamayı desteklemek isterseniz ilgili sayfaya gitmek için tıklayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.