Apple Watch 2 ve iPhone 6c, Mart'ta tanıtılabilir

Apple Watch 2 ve iPhone 6c, Mart'ta tanıtılabilir
Apple Watch için şirket yeni işletim sistemi watchOS 2’yi duyurdu. 16 Eylül'de yeni işletim sistemi kullanılabilir olacak.
Apple Watch için şirket yeni işletim sistemi watchOS 2’yi duyurdu. 16 Eylül'de yeni işletim sistemi kullanılabilir olacak.

Apple ekibi, iPhone 6S, Apple TV ve iPad Pro'yu tanıttığı Eylül etkinliğin ardından, Mart'ta yapılacak, 2016 yılının ilk etkinliğine hazırlanıyor. Bu etkinlikte tanıtılması beklenen ürünler arasında Apple Watch 2 ve  iPhone 6c olacağı söyleniyor.

Apple'dan sızdığı söylenen bilgilere göre, yeni iPhone 6c 4 inç ekrana sahip olacak. Bunun altında yatan en önemli sebep, birçok Apple kullanıcısının iPhone 6s'e nazaran daha küçük boyutlu bir iPhone istiyor olması. Teknik özellikler açısından bu yeni ürünün iPhone 5s'le iPhone 6s arasında bir yerde konumlanması bekleniyor. iPhone A9 chip'le sunulacağı tahmin edilen Phone 6c'yle ilgili bir diğer beklenti cihazın NFC özelliğine sahip olması.

İlk Apple Watch'un satışa çıkmasının hemen ardından yeni model için kolları sıvayan Apple mühendisleri de Mart ayındaki etkinlik için hazırlanıyor. Samsung Gear S2'nin piyasaya çıkışıyla birlikte Apple Watch üzerinde oluşan beklentiler de hayli artmış gibi görünüyor. Apple Watch'un sonraki modellerinde kamera, wireless ve yeni sağlık takip teknolojileri gibi özelliklerin olabileceği söyleniyor. Mart ayında tanıtılacak modelde bu özelliklerden ne kadarının bulunacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Yeni Apple Watch'un geçen yıl olduğu gibi Nisan ayında satışa sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.