Yerli form oluşturma girişimi Getform ile formlarınızın yalnızca tasarımını hayata geçirmeniz yeterli

Yerli form oluşturma girişimi Getform ile formlarınızın yalnızca tasarımını hayata geçirmeniz yeterli

Aslında basit ve küçük bir iş gibi duran online form oluşturma konusu üzerine eğilen çok sayıda internet girişimi var. Öyle ki Google'ın da Google Form ile dahil olduğu pazarda Wufoo, Jotform, Typeform ve 123contactform gibi oyuncuları sayabiliriz.

Türkiye'de geliştirilen ve kısa bir süre önce pazara dahil olan Getform ise 5 aylık bir çalışmanın ürünü.

Diğer online form oluşturma araçlarının çoğunlukla iframe yöntemiyle çalışması ve bu durumun da var olan arayüz tasarımını olumsuz yönde etkilemesi probleminden yola çıkan Getform; kullanıcılarının HTML ve CSS ile hazırladıkları bir formu, yalnızca 1 satır kod eklemeleriyle çalışır hale getiriyor.

Daha da açıklayıcı olmak gerekirse; diğer form oluşturma araçlarında -herhangi bir kod bilgisine gerek duymadan- ihtiyacınız olan form elemanlarını platforma girdiğinizde size bir iframe kodu veriliyor ve bu kodu dilediğiniz sayfada çağırabiliyorsunuz/kullanabiliyorsunuz. Getform'da ise formu dilediğiniz tasarımda hazırlayıp; kullanıcılarla iletişim için ayrıca geliştirme yapmaktansa Getform'un size verdiği bir satır kodu HTML'e ekliyorsunuz.

Bu kod sayesinde yalnızca tasarım olarak duran formunuz çalışır hale geliyor. Söz konusu kodu eklemek için yazılım bilmenize gerek yok ancak 'biraz elinizi kirleterek' formun yer aldığı dosyayı açıp, koda da küçük bir satır ekleme yapmanız gerekiyor.

getform-ekran-goruntusu

Kısa vadedeki planlar arasında WordPress ve Zapier eklentileri ile formlara ödeme yöntemi eklemek yer alıyor

Koda basit müdahaleler yapabilecek herkesin kullanabileceği bir araç olarak tarif edebileceğimiz Getform temel olarak arayüz tasarımcıları ve yazılım geliştiricileri hedefliyor. Ki girişimin çıkış hikayesi de bir arayüz tasarımcısı olan Oğuzhan Köse'nin bizzat kendi ihtiyacına dayanıyor.

Oğuzcan Köse, Mertcan Yücel ve Şahin Yanlık tarafından kurulan Getform'un gelir modeli ise freemium üzerine kurulu. Yani platformda 1000 başvuruya kadar olan formlar için bir ücret ödemeniz gerekmiyor, servisin 1000 başvuru üzerinde ise hesap başına aylık 4 dolar gibi bir fiyatı bulunuyor. Getform'da bir hesap limitsiz sayıda form oluşturabiliyor.

Kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Getform'un kısa vadedeki planları arasında WordPress ve Zapier eklentileri geliştirmek ile formlara ödeme yöntemi eklemek yer alıyor.

Java, Spring, AngularJS ve MySQL teknolojilerini kullanan Getform, yine kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre bugüne kadar bir yatırım almamış, ancak şu sıralar ilk yatırımı için görüşmeler yapıyormuş. Platformun kısa sürede 1000'e yakın üye kazandığı bilgisini de ekleyelim.

Dilerseniz Getform'u getform.org adresinden inceleyebilirsiniz, girişimleri ilgili gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.