Sade Grup, gelişmiş IoT platformu SADE.IO ile dünyayı takip ediyor

Sade Grup, gelişmiş IoT platformu SADE.IO ile dünyayı takip ediyor

Türkiye'de nesnelerin interneti (internet of things) dikeyine odaklanan girişimlerin sayısı oldukça az ve mümkün olduğunca bu girişimleri bulup tanıtmaya çalışıyoruz. Sade Group çatısı altındaki SADE.IO da bu kapsamda tanıtmak istediğimiz girişimlerden bir yenisi.

Kısaca Sade Grup'tan bahsedecek olursak; makinelerarası iletişim çözümlerine odaklanan İzmir merkezli şirket, Mehmet İLEM ve Olcay TAYSI tarafından 2007 yılında kurulmuş. İzmir, İstanbul ve Barcelona ofisleriyle hizmet veriyor ve Sade.io adlı alt şirketiyle nesnelerin internetine odaklanıyor.

Zengin sensör desteğine sahip bir IoT platformu

Sade.io, farklı sensör alternatifleri ve farklı bağlantı (gateway) seçenekleri sunan bir yazılım platformu ve modüler yapıdaki donanım ailesinden oluşuyor. Platformu geliştirmek için 1,5 yıldır çalışan ekip, tamamen Bluetooth 4.0 (low energy) tabanlı ve zengin bir sensör desteği bir mimari inşa etmiş.

Olcay Taysı'dan aldığımız bilgiye göre yurtiçinde üniversiteler, zincir mağazalar, zincir marketler, endüstri kuruluşları gibi farklı sektörlerde SADE IoT Cloud ailesi ile uyumlu 20 bin üzerinde sensör aktif olarak kullanılıyor.

Sade-iot

Ürün ailesinin tamamı kendi işlevlerinin yanında iBeacon özelliği de taşıyan Sade.io, yurtdışında ise iş ortakları aracılığıyla endüstriyel 'Kendin Yap' (DIY) kitleri satışa sunuyor.

BLE4.0 tabanlı park sensörü: Parksens

Sensör donanımları noktasında akla ilk gelen ürün ailesi olmayı hedeflediklerini söyleyen Olcay Taysı, Parksens gibi anahtar teslim çözümlerin sayısını artırmak istediklerini söylüyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında ki IoT pazarının genişlemesiyle SADE IoT Cloud ailesinin de beklenenden hızlı büyüdüğünü dile getiriyor.Parksens IoT Sade.io

'Türkiye IoT konusunda çok geride değil'

Olcay Taysı, yerel ve küresel pazarı takip eden bir şirket olarak, Türkiye'nin bu alanda çok geride olmadığını, Türkiye’de faaliyet gösteren büyük kuruluşların IoT konusunda bir kıpırdanma/arayış içinde olduklarını da ekliyor.

Sade.io'nun gelir modeliyse donanım satışı ve kiralamasının yanısıra bağlantılı cihazlardan aylık gelirlerine dayanıyor. Eğer IoT dikeyine ilgi duyuyorsanız Sade.io adresinden detaylı bilgi alabilir ve geliştireceğiniz projelerden bizi haberdar edebilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.