Google yazılım projelerini 'çocuk oyuncağına' dönüştürüyor

Google yazılım projelerini 'çocuk oyuncağına' dönüştürüyor

Google beş yıldır düzenlediği "Code-in" projesi ile öğrencilerin yazılım projelerine dahil olarak onları hem cesaretlendirmeyi hem de tecrübe kazanmalarını hedefliyor. "Code-in" projesine beş yıllık süreçte 87 ülkeden 2 bin 200'den fazla öğrencinin katıldığını açıklayan Google, şimdi de çocukların gerçek açık kaynak kodlu yazılım projelerine dahil olmalarını sağlıyor.

Yedi hafta sürecek kod kampıyla üniversite öncesi eğitimde olan 13-17 yaş arasındaki çocukların/gençlerin ünlü açık kaynak kodlu yazılım projelerine dahil olabilmeleri sağlanıyor. Çocuklar bu sayede hem yazılım bilgilerini ilerletebilecekler hem de gerçek bir yazılım projesine katkı vererek özgüvene sahip olacaklar. Seçtikleri proje sonrasında katılımcılar yedi hafta boyunca "dokümantasyon, kodlama, eğitim, araştırma, kalite kontrol, kullanıcı arayüzü ve sosyal yardım görevleri" konusunda uzmanlar tarafından yönlendirilerek çalışacaklar.

Program içerisinde yer alan her bir proje en az bir mentoru bulunuyor. Bu mentorlar katılımcıları yönlendirerek bir proje içerisinde birden fazla alanda çalışmalarını sağlıyor. Bunlara örnek olarak "gelişmekte olan ülkelerde sağlık hizmeti, ilköğretim öğrencileri için öğrenme teknikleri, masaüstü ve taşınabilir bilgisayar programlanması, bilgisayar bilimlerinde genç kadınların teşvik edilmesi, oyun programlama, uydular ve robotlarda kullanılan işletim sistemleri".

Google Code-in'e destek veren ve katılımcıların üzerinde çalışabileceği projeler arasında Ubuntu, KDE, Drupal, Wikimedia gibi önemli açık kaynak kodlu projeler de yer alıyor. 25 Ocak'a kadar sürecek kampa buradan kayıt olarak katılabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.