Uber değerlemesini 62,5 milyar dolara çıkaracak yeni yatırım peşinde

Uber değerlemesini 62,5 milyar dolara çıkaracak yeni yatırım peşinde

En iyi fonlanan girişimler arasında bulunan Uber, Eylül ayında tek bir turda 1,2 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir yatırım almıştı. Ancak aradan henüz üç ay geçmesine rağmen şirket küresel büyüme stratejisi kapmasında yeni bir tur yatırım daha arıyor.

Bugüne kadar 13 yatırım turu sonunda toplam 8,21 milyar dolar yatırım alan Uber, rakipleriyle etkin bir şekilde yarışabilme ve küresel pazarda belirlediği strateji kapsamında büyümek için 2,1 milyar dolarlık yeni bir yatırım turu aradığını belirtildi. Yatırımla gerçekleşirse şirketin değerlemesi 62,2 milyar dolara yükselecek. Uber'in, taze kaynağı agresif küresel büyümesinin yanı sıra sürücüsüz otomobiller, gıda ve paket dağıtım gibi yenilikçi iş modellerine aktarması bekleniyor.

Uber'in Amerika'daki en büyük rakibi olan Lyft ise bugüne kadar 1,01 milyar dolar yatırım aldı. Burada dikkat çeken husus ise Uber'in Çin'deki en büyük rakibi olan yerel oyuncu Didi Kuaidi aynı zamanda Lyft'in de yatırımcısı. Hindistan'da Ola Cabs ve Singapur'daki GrabTaxi, Uber bir diğer önemli rakipleri. Bir diğer dikkat çeken konu ise Uber'in yatırımcılarına 2015 yılında 10 milyar dolar brüt gelir elde ettiğini söylemiş olması.

Görsel Kaynak: Prathan Chorruangsak / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.