Hızlı büyümesini sürdüren Amazon Web Services, Türkiye ofisini açtı

Hızlı büyümesini sürdüren Amazon Web Services, Türkiye ofisini açtı

Amazon'un en hızlı büyüyen iş kolu Amazon Web Services (AWS) Türkiye'deki faaliyetlerini hızlandırıyor. Bunun ilk işaretini geçtiğimiz Haziran ayında veren Amazon Web Services'ın Türkiye Ülke Müdürü Murat Yanar, Webrazzi'ye yaptığı açıklama AWS'in zaman içinde birden fazla büyük ülkede ofis açmasını beklediğini belirtmişti. Üzerinden çok geçmeden AWS, Türkiye ofisini resmen açtığını duyurdu.

1449148369_Murat_Yanar_1_02_15
AWS Türkiye Ülke Müdürü Murat Yanar

Bugüne kadar Türkiye'deki müşterilerine Lüksemburg'daki ofisinden hizmet veren AWS, İstanbul'daki ilk ofisiyle girişimlerden büyük kurumsal şirketlere kadar farklı ölçekteki Türkiye'den birçok kurumun AWS Cloud’a geçişine destek verecek. AWS müşterilerinin, müşteri yöneticileri, çözüm mimarları, iş ortağı yöneticileri ve destek personeli gibi farklı konularda uzman AWS çalışanlarıyla doğrudan temasa geçmesi ve hızlı bir şekilde sorunlarına çözüm bulması bu sayede mümkün olacak. Ofisin AWS'in yeni potansiyel müşterilere erişimi de kolaylaştıracağı aşikar. AWS bugün Türkiye'de Arçelik, Vestel, Pegasus, Coca Cola İçecek, Metglobal ve Türk Telekom gibi büyük ve Peak Games, Yemeksepeti, Siberalem.com gibi teknoloji girişimleriyle çalışıyor.

Amazon Web Services EMEA Başkanı Steve Midgley, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir AWS ofisi açma kararı, hızla büyüyen müşteri tabanına hitap ederken, burada bulunan geniş yetenek havuzu ve ülkede bulut kullanımına geçişi desteklemek için yaptığımız yatırıma da işaret ediyor. Bir yandan kendi organizasyonları içinde inovasyona yön vermelerine yardımcı olmak diğer yandan da sektöre liderlik edecek düzeylerde güvenilirlik, gizlilik ve güvenlik sağlamak üzere Türkiye’de daha da fazla şirket ile birlikte çalışmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz" diyor.

İstanbul ofisinin Amazon’un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da devam eden yatırımları ve genişlemesinin de bir parçası olduğu belirtiliyor. Söz konusu bölgede Amazon'un 2014 yılında 6 binden fazla iş yarattığı da notlar arasında.

gartner cloud

AWS gelirleri 2015'in üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78 oranında büyüyerek 2.085 milyar dolara ulaşmıştı. Gartner'ın geçtiğimiz Mayıs ayında yayınladığı sonuçlar, AWS'in bulut servisleri konusunda rakiplerinin açık ara önünde olduğunu gösteriyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.