Flipkart, MapMyIndia'nın azınlık hissesini satın aldı

Flipkart, MapMyIndia'nın azınlık hissesini satın aldı

Hindistan'ın en büyük e-ticaret girişimlerinden biri olan Flipkart, MapMyIndia adlı harita girişiminin azınlık hisselerini satın aldı.

MapMyIndia adlı girişim kullanıcılarına mobil haritalar, konum bilgisi ve otomobiller için de GPS navigasyon cihazlar sunuyor. Bir e-ticaret şirketinin, harita uygulaması satın almasına pek alışık olmasak da, Flipkart'ın amacı MapMyIndia'daki yatırımıyla gönderimlerin gerçek zamanlı takibi, adreslerin onaylı adresler olduğunun ispatı ve hırsızlıkların önlenilmeye çalışılmasını amaçlıyor.

Flipkart'ın MapMyIndia'daki hisse alışı tamamlanmamışken, şimdilik bir tutardan da bahsetmek pek mümkün değil. Fakat şunu da belirmek gerekir ki, Flipkart'ın kurucu ortağı ve COO'su Binny Bansal'ın Ekim ayında yaptığı açıklamalar şirketin önümüzdeki 4 yılda sadece lojistik konusuna 3-4 milyar dolar civarında yatırım yapmayı planladığı yönündeydi.

MapMyIndia'nın önceki yatırıcımlarından olan Nexus Venture Partners ve Lightbox Partners, bu azınlık hisse satın almasıyla exit edeceklerini de duyurdu. MapMyIndia'nın daha önceki destekçileri arasında Qualcomm Ventures da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.