Verifone 150 ülkede 27 milyon terminalde ödeme işlemlerine aracılık ediyor

Verifone 150 ülkede 27 milyon terminalde ödeme işlemlerine aracılık ediyor

Point Otel Barbaros'ta düzenlenen Webrazzi Finansal Servisler'15 konferansında öğleden önceki oturumunda konuşma yapan Verifone Türkiye Güney Doğu Avrupa ve Rusya Genel Müdürü Onur Altınbaş, dünyayı ve teknolojiyi etkileyen majör değişikliklere ve Verifone'un stratejisine dair bir sunum gerçekleştirdi.

1950-2015 arasında dünyanın durumuna değinen Onur Altınbaş, bu 65 yıllık süreçte insan ömrünün ortalama 90 yıla çıktığını ve kentleşmenin giderek artarak insanların kalabalık kentlerde yaşadıklarını ve bunun gelecekte de böyle olacağını söyledi. Nüfusun dünyada gittikçe yaşlanmasıyla birlikte, emekli nüfusu desteklemek için genç nüfusun omuzlarındaki yükün artacağını söylerken bir insanın artık en az 50 yıl çalışacağını ve ardından emekli olabileceğini belirtti.

Demografi ve ekonomi üzerindeki değişimleri özetledikten sonra teknolojiye değinen Onur Altınbaş, özellikle 1990'lardan sonra internetin yaygınlaşmasıyla teknolojik gelişmelerin adeta patlama yaşadığını ve 2010 yılından itibaren mobilleşmeyle birlikte mobil devrimin yaşandığının ve bunun devam edeceğinin altını çizdi. Teknoloji alanındaki bu hızlı değişimlere Verifone olarak ayak uydurmak için bireysel ve kurum içi girişimciliğe çok önem verdiklerini söyleyen Altınbaş, bunu geliştirmek için her gün yeni arayışlara ve araştırmalara girdiklerini belirtti.

İnsanların bulut üzerinden daha avantajlı bireysel ve kurumsal teknolojik hizmetler alacağını söyleyen Altınbaş, buna ek olarak büyük veri toplamak üzere nesnelerle iletişim kuracak uygulamalar geliştirileceğini belirtti. Son olarak Verifone'un küresel sayılarıyla ilgili bilgiler paylaşan Altınbaş, mevcut olarak Verifone'un 150 ülkede aktif olarak hizmet verdiğini, bulunduğu pazarlarda birinci ya da ikinci olduğunu, 27 milyon terminalde yüklü olduğunu ve küresel olarak akıllı telefon üzerinden yapılan ödemelerin yüzde 75'inin Verifone terminalleri üzerinden geçtiğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.