Blockchain bir protokol olarak hayatımıza hızla giriyor

Blockchain bir protokol olarak hayatımıza hızla giriyor

Point Hotel Barbaros'ta düzenlenen Webrazzi Finansal Servisler'15'in öğleden sonraki bölümünde ininal'ın kurucu ortağı Bülent Tekmen ve Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev "Fintech alanında sırada ne var?" başlıklı bir oturumda konuştu.

Arda Kutsal'ın moderatörülüğünde gerçekleşen oturumda finansal teknoloji alanında gelecekte kullanıcıları ve şirketleri nelerin beklediği ve blockchain gibi gündemdeki konular tartışıldı. Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev şirket olarak işyerlerine nasıl daha fazla katma değer sağlayabilecekler, ne gibi geliştirmeler ve yenilikler yapabilecekleri üzerinde yoğun çalıştıklarını aktardı. Bunun devamında da Multinet'in sadece yemek kartı olmadığını, turizm, oyun, eğlence gibi birçok alanda kullanılabilecek diğer harici servislerini Multinet Up’ın altında topladıklarını aktardı.

Arda Kutsal'ın "Sizi finansal teknoloji alanında en çok hangi hizmetler heyecanlandırıyor?" soruna yanıt olarak ininal kurucu ortağı Bülent Tekmen, kredi skorlaması olarak yanıt verdi. Kredi skorlaması alanında büyük bir fırsat gördüklerini ve bu alanda da çalışmalar yaptıklarını aktararak bunun aslında Big Data’nın içine dahil edilebileceğini söyledi. Şevket Başev'de kullanıcıların hesabını tutup yönetmek ve o hesap içerisinde onlara belirli yollar ve çözümler sağlayabilme konusunun kendisini çok fazla heyecanlandırdığını aktardı.

Blockchain konusu gündeme geldiğinde ise Şevket Başev, bankaların kendine ait özel blockchain’e ait sahip olmalarının çok zor olduğunu, blockchain'in bir protokol olarak gelecekte hayatımızın içerisinde yer almasını beklediğini söyledi. Bu protokolun en büyükük adayı olarak da Bitcoin'i gördüğünü vurguladı. Bunu konuyu tamamlarken de Bitcoin'in dünyayı değiştirecek bir kavram olduğunu, üzerinde işlediği yol/otobanın ise Blockchain olduğunu söyledi. Bülent Tekmen'de Blockchain'in herkese açık olan bir yol olacağını, herkesin de bu yolu kullanarak kendi sistemlerini geliştireceğini düşündüğünü belirtti.

Oturumun sonunda ise Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, finansal teknoloji alanında faaliyet gösteren ve servisler geliştiren şirket ve girişimlerle yakından ilgilendiklerini. Bu alanda yatırımlar ve satın almalar yapmak istediklerini söyleyerek bu alanda faaliyet gösteren girişimcilere açık bir duyuru yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.