Samsung, Gear VR'a özel sanal gerçeklik tarayıcısını tanıttı

Samsung, Gear VR'a özel sanal gerçeklik tarayıcısını tanıttı

Sanal gerçeklik gözlüğü Samsung Gear VR'ı Eylül ayında satışa sunan Samsung, nihayet Gear VR için Samsung Internet adlı sanal gerçeklik tarayıcısını tanıttı.

Söz konusu tarayıcısı alışılmadık bir internet deneyimi sunuyor. Samsung Gear VR için özelleştirilmiş olan tarayıcı, sunduğu 3 boyutlu deneyimle içerik üreticileri için de yeni bir pencere açıyor. Samsung Başkan Yardımcısı Chan-Woo Park, bu adımın sanal gerçeklik alanında yeni bir standart belirlemek anlamına geldiğini ifade ediyor.

Şu anda test aşamasında olan ve Oculus Store'dan erişilebilen tarayıcı sesli komutlara duyarlı. Aynı zamanda ekranda görüntülenen bir tuş takımına sahip. 360°, 3 boyutlu ve HTML5 tabanlı videoları oynatabiliyor.

Samsung-Gear-VR

Gear VR kullanıcıları, tarayıcının Gaze modunda herhangi bir kontrolör kullanmadan, sadece bakışlarıyla menü seçenekleri arasında gezinebiliyor. Yerimlerini de Samsung Internet tarayıcısına aktarabiliyor.

Gear VR için Samsung Internet her ne kadar sınırlı bir kitle tarafından kullanılabilecek olsa da bu alandaki eğilimi belirleme şansına sahip. Sanal gerçeklik tarayıcısı üzerinde çalışan tek şirket de sadece Samsung değil. Önümüzdeki dönemde bu alandaki projelerin yavaş yavaş karşımıza çıkacağını biliyoruz.

asdas

Son dönemde Youtube'da sayıları artan 360° videoların bu alandaki içerik ihtiyacına yanıt verdiğini de belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.