Mark Zuckerberg, Facebook'taki hisselerinin yüzde 99'unu kurduğu yardım vakfına bağışlayacak

Mark Zuckerberg, Facebook'taki hisselerinin yüzde 99'unu kurduğu yardım vakfına bağışlayacak

Facebook'un kurucu ortağı ve CEO'su Mark Zuckerberg, Bill Gates'in yolundan gidiyor. Zuckerberg, sahip olduğu Facebook hisselerinin yüzde 99'unu yeni kurduğu Chan Zuckerberg İnisiyatifi'ne bağışladığını açıkladı.

Duyurunun yapıldığı anda 45 milyar dolar gibi bir değere sahip Zuckerberg'in hisseleri, Chan Zuckerberg İnisiyatifi üzerinden kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlanacak veya çeşitli girişimlere yatırımlar yapmak için kullanılacak. Bu yatırımlardan elde edilecek kâr da yine Chan Zuckerberg İnisiyatifi'nin hedefleri doğrultusunda kullanılacak.

Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan, söz konusu yardım kuruluşuyla insan potansiyelini zenginleştirmek ve çocukların eşit koşullarda yetiştirilmesini hedefliyor. Kız çocuğu Maxima'nın doğumuyla iki aylık babalık iznine çıkacak olan Zuckerberg, diğer çocukların da Maxima gibi iyi koşullarda yetiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Zuckerberg Chan Initiative 2

Söz konusu hisse bağışı Zuckerberg'in şirketteki kontrolünün en azından kısa vadede etkilemeyecek. Chan Zuckerberg İnisiyatifi bir limited şirketi olarak Zuckerberg ve Priscilla Chan tarafından yönetilecek. Hisse satışlarından elde edilecek vergi sonrası tutar Chan Zuckerberg İnisiyatifi için kullanılacak. Önümüzdeki 3 yılda yıllık 1 milyardan fazla Facebook hissesi satılmayacak.

Bildiğiniz gibi Bill Gates de eşi Melinda Gates ile birlikte Bill Melinda Gates Fonu'nu kurmuştu. Gates servetinin yarısını yardım amaçlı çalışmalara bağışladığını açıklamış ve Amerikalı zenginleri de bu harekete davet etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.