Firefox OS, Android kullanıcılarına merhaba diyor

Firefox OS, Android kullanıcılarına merhaba diyor

Beklediği ilgiyi göremeyen açık kaynaklı mobil işletim sistemi Firefox OS, Android üzerinden çıkış kapısı arıyor. Android kullanıcıları, Firefox OS uygulamasını cihazlarına indirerek bu deneyime ortak olabiliyor.

Geliştirici blogunda paylaşılan bilgiye göre Mozilla, Firefox OS'un 2.5 sürümü ile beraber Android için de bir Firefox OS önyükleyici geliştirmiş. Uygulama olarak henüz Google Play'de yüklü değil ama .APK uzantılı Firefox OS uygulamasını direkt olarak indirmek mümkün.

Android önyükleyiciler bildiğiniz gibi Android işletim sistemini özelleştirebilen yazılımlar. Üstelik sadece görsel farklılıklar sunmakla kalmıyor. Uygulama deneyimini de zenginleştirebiliyor. Mozilla da bu yöntemle Android kullancılarını Firefox OS ile tanıştırmak istiyor.

Firefox-OS-Android

Firefox OS önyükleyicisi, Facebook Home, Nokia ZLauncer, Google Now, Yandex.Shell, Line Launhcer gibi çeşitli örnekler arasından sıyrılabilir mi bilinmez ama Mozilla'nın denemeye değer bir adım attığını söyleyebiliriz. Belki de buradan alınacak geri bildirimler Mozilla'nın Firefox OS macerasında yeni bir sayfa açabilir. Zira Android'in arayı çok açtığı malum.

Turkcell T60'a yüklediğim Firefox OS'un bilinen önyükleyicilerden farklı bir deneyim sunduğu ilk bakışta görülüyor. Tabi bunun iyi mi kötü mü olduğunu söylemek için biraz kullanmak gerek.

Firefox OS'u bizzat denemek isterseniz .APK dosyasını indirebilir, mozilla.org/firefox/os adresinden güncel Firefox OS sürüm bilgilerine erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.